БЕЗОПАСНОСТЬ - прежде всего!
Четверг, 02-Май-2024, 2:07:46 AM
Разделы новостей
МНС информирует [80]
По материалам МНС
МОЗ информирует [14]
Новости в сфере охраны здоровья
ФСНС [7]
Фонд страхования от несчастных случаев на производстве
ГГПН [44]
Госгорпромнадзор информирует
Охрана труда [2]
Форма входа
Календарь новостей
«  Март 2009  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031
Поиск
Друзья сайта
Мини-чат
200
Наш опрос
Каков уровень охраны труда на Вашем предприятии?
Всего ответов: 30
Статистика

Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0


 

Вы вошли как Гость | Группа "Гости"Приветствую Вас Гость | RSS
Главная » 2009 » Март » 13 » Україна та Німеччина продовжують двосторонню співпрацю в питаннях підготовки та забезпечення медичної допомоги під час проведення Євро-2012
Україна та Німеччина продовжують двосторонню співпрацю в питаннях підготовки та забезпечення медичної допомоги під час проведення Євро-2012
6:04:20 PM

В рамках візиту в Україну делегації Федерального Міністерства охорони здоров’я ФРН в Міністерстві охорони здоров’я України відбулася семінар-нарада, присвячена питанням підготовки та забезпечення заходів щодо проведення в Україні фінальної частини чемпіонату Європи 2012 року з футболу.

В семінарі взяли участь високопосадовці МОЗ України, представники обласних управлінь охорони здоров’я приймаючих міст, Центру медицини катастроф, кафедри невідкладної медицини Національної медичної академії післядипломної освіти ім..Шупика. З боку німецької делегації взяли участь директор клініки травми і відновлювальної хірургії університетської лікарні “Шаріте” (м.Берлін) професор Норберт Хаас, директор Департаменту Європейської та міжнародної політики Федерального МОЗ Німеччини та ін.

Виступаючи перед українськими колегами, професор Норберт Хаас підкреслив, що німецька сторона надає особливого значення двосторонньому співробітництву і готова поділитися досвідом в організації медичної допомоги під час масових заходів. Зокрема, інформуючи про організацію медичної допомоги під час спортивних дійств, пан Хаас розповів про роботу оперативного штабу з представників різних відомств і служб, який має координувати дії при виникненні надзвичайних ситуацій. Велика частина доповіді була присвячена детальному вивченню організації надання невідкладної допомоги на місці пригоди, класифікації хворих за тяжкістю ушкоджень та транспортуванню потерпілих до визначених клінік.

Особливу зацікавленість української сторони викликала інформація про систему роботу вторинної допомоги, яку надають університетські клініки: прийом хворих, оснащення лікарень, надання спеціалізованої допомоги потерпілим та організація допомоги родичам потерпілих.

Норберт Хаас відвідав Український науково-практичний центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф, де спільно з її керівником Георгієм Рощіним оглянули учбово-тренувальне відділення, ознайомилися з роботою мобільних бригад та обмінялися досвідом в питаннях створення протоколів та стандартів лікування. Крім цього, німецька сторона відвідала Лікарню швидкої допомоги в м.Києві. Після ознайомлення з роботою відділень травматології, реанімації, нейрохірургії, та поспілкувавшись з пацієнтами та практикуючими лікарями, професор Хаас високо оцінив професіональний рівень українських медиків та наголосив на необхідності створення на загальнонаціональному рівні системи подібних клінік.

На підсумковій зустрічі Міністр охорони здоров’я України Василь Князевич заслухав інформацію про результати роботи німецьких фахівців та відзначив: “За мету ми ставимо не лише створення якісної системи надання медичної допомоги в приймаючих містах, а й у загальноукраїнському масштабі. Крім того, ми вивчили систему долікарняної допомоги в Німеччині, щоб взяти його на озброєння та запровадити в Україні. Вже є певні результати роботи відповідних структурних підрозділів МОЗ і найближчим часом нарешті запровадимо стандарти в приймальних відділеннях”. Пан Князевич подякував Міністерству охорони здоров’я ФРН за плідну співпрацю, яка дозволяє отримувати позитивні результати в напрямку побудови вітчизняної системи охорони здоров’я.

Прес-служба МОЗ України

Категория: МОЗ информирует | Просмотров: 949 | Добавил: Load
Copyright Safety.at.ua © 2024