БЕЗОПАСНОСТЬ - прежде всего!
Пятница, 17-Май-2024, 7:51:18 AM
Разделы новостей
МНС информирует [80]
По материалам МНС
МОЗ информирует [14]
Новости в сфере охраны здоровья
ФСНС [7]
Фонд страхования от несчастных случаев на производстве
ГГПН [44]
Госгорпромнадзор информирует
Охрана труда [2]
Форма входа
Календарь новостей
«  Июль 2008  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031
Поиск
Друзья сайта
Мини-чат
200
Наш опрос
Каков уровень охраны труда на Вашем предприятии?
Всего ответов: 30
Статистика

Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0


 

Вы вошли как Гость | Группа "Гости"Приветствую Вас Гость | RSS
Главная » 2008 » Июль » 8 » На Херсонщині рятувальники МНС разом із журналістами відвідали оздоровчі заклади і зони відпочинку
На Херсонщині рятувальники МНС разом із журналістами відвідали оздоровчі заклади і зони відпочинку
5:23:30 PM
Як правило, відпочинок і оздоровлення асоціюються з подорожжю до моря. Про нього згадують узимку і мріють уже навесні. Якщо людина ділиться враженнями про відпустку і говорить, що була на морі, вже наперед можна робити висновок про корисний, змістовний відпочинок. Хоча рідко хто, купуючи путівку на узбережжя, згадує при цьому таке слово, як безпечний, починаючи з номера у будівлі пансіонату і завершуючи блаженством купання у морських хвилях. А от для рятувальників МНС – це на першому місці.
Про посилення пожежної і техногенної безпеки оздоровчих закладів Херсонської області фахівці почали дбати ще на початку березня, а зараз настав час ще раз переконатися, що зусилля були не марними. До цієї подорожі запросили і працівників засобів масової інформації, щоб вони могли на власні очі побачити реальний стан справ і розповісти, на якому рівні розпочався оздоровчий сезон в області. Спершу попрямували до Скадовського району, на території якого знаходяться 26 дитячих і 44 сімейного типу оздоровчих закладів. З метою безпеки під час купання на пляжах діють 6 рятувальних станцій і 60 рятувальних постів на кожному закріпленому пляжі. Для наочного зразка навідалися до пансіонату, якому всього три роки і під час його проектування відразу були покладені в основу питання безпеки відпочиваючих. Як зазначив інженер з техніки безпеки Аркадій Смірнов, тут нормально сприймають перевірки працівників МНС. Як мінімум один раз на рік вони відпрацьовують об’єкт з зазначенням необхідних для безпеки питань. А тому перед заселенням відпочиваючі як “отче наш” спочатку ознайомлюються з правилами безпеки, а потім користуються ними вміло на практиці. Для цього встановлені чергові стенди, створена добровільна пожежна дружина з працівників пансіонату. До того ж, тут крім морського узбережжя діє басейн, а він додає чимало клопоту, оскільки діти не завжди адекватно тут поводяться. Торік навіть був прикрий випадок, коли доводилось рятувати малюка, залишеного без нагляду батьків. Ситуація не стала трагічною завдяки цілодобовому чергуванню в пансіонаті матроса-рятувальника. Останній – Валентин Просюк – наголосив, що найбільше уваги в сімейного типу закладі приділяється дітям, які самостійно знаходяться у воді. Тому доречно чоловік у зверненні до батьків нагадує, що під час відпочинку за своїх дітей несуть відповідальність, насамперед, самі тата й мами. Сергій Войченко, інспектор цивільного захисту і техногенної безпеки Скадовського райвідділу МНС більше деталізував, що наявний пост у “Таврійських зорях” має видимість, як і визначено стандартами, 300 метрів. На закріпленій території інших пансіонатів діють рятувальні станції, де працюють професіонали з необхідним обладнанням. І відсутність різноманітних надзвичайних подій, пов’язаних з пожежною безпекою, безпекою на воді, під час розваг на атракціонах, обумовлена лише тим, що вчасно і відповідально до цього поставилися як виконавчі, так і контролюючі структури.
Дитячим таборам відпочинку особлива увага. Бо якщо нові заклади мають змогу мало не з фундаменту будівлі вирішувати низку проблем щодо безпеки, то піввікові споруди мають бути захищені не гірше, але виходячи з реальних можливостей. Біля кожного будиночка – облаштований пожежний щит, всередині – вогнегасники. Вихід на пляж і повернення з нього контролюється кількома постами, найсуворіший – дитячий біля калітки – чергові “беруть на олівець” кожного юного відпочиваючого. Безпосередньо на пляжі “засмагає” медсестра зі “швидкою допомогою” в коробці. Разом з матросом-рятувальником в обов’язковому порядку чергує інструктор з плавання. Тож, відпочиваючи та оздоровлюючись, можна ще й навчитись вправно плавати.
Звісно, не скрізь такий високий рівень. Але, як зазначив начальник відділення з питань наглядово-профілактичної діяльності Скадовського райвідділу МНС Олександр Стадник, вони намагаються надавати допомогу, консультувати, а шляхом перевірок поліпшувати стан справ з підготовкою до оздоровчого сезону. І ось результат – на всіх діючих об’єктах пожбезпека відпочиваючих на відповідному рівні. А в кого хоч якийсь пунктик «кульгає» – не отримують права приймати гостей.
Відвідали рейдівці і місце скоріше хаотичного стилю відпочинку – міський пляж. Тут засмагають і дорослі, і діти, і не зовсім тверезі, і не зовсім чемні... Але і тут діє рятувальний пост. Тому учасники неорганізованого відпочинку також перебувають під захистом фахівців, людей, які пройшли курс навчання і стежать за безпекою як на суші, так і на воді. У цьому році вже доводилося рятувати бабусю-екстремалку з онукою, які у вітряну погоду попливли на надувному матраці і... їх наздогнали на моторному човні. До речі, рятувальні пости підтримують систематичний зв’язок з гідрометеостанціями, так що будь-які можливі “нельотні” погодні умови не застають їх зненацька.
А щоб не бути голослівними щодо постійного контролю за протипожежним захистом об’єктів оздоровлення курортної зони області, трохи статистики. За результатами перевірок цих пунктів 93 посадові особи притягнуті до адміністративної відповідальності за невиконання приписів органів держпожнагляду МНС, призупинена експлуатація 6 таких об’єктів, 78 будівель і споруд, 149 приміщень та 493 ділянок електромереж, що експлуатувалися в пожежонебезпечному стані.
Категория: МНС информирует | Просмотров: 754 | Добавил: Load
Copyright Safety.at.ua © 2024