БЕЗОПАСНОСТЬ - прежде всего!
Четверг, 02-Май-2024, 1:44:35 PM
Разделы новостей
МНС информирует [80]
По материалам МНС
МОЗ информирует [14]
Новости в сфере охраны здоровья
ФСНС [7]
Фонд страхования от несчастных случаев на производстве
ГГПН [44]
Госгорпромнадзор информирует
Охрана труда [2]
Форма входа
Календарь новостей
«  Май 2024  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031
Поиск
Друзья сайта
Мини-чат
200
Наш опрос
Оцените мой сайт
Всего ответов: 20
Статистика

Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0


 

Вы вошли как Гость | Группа "Гости"Приветствую Вас Гость | RSS
Главная » МОЗ информирует
1 2 »

Як повідомляє ДУ “Український центр грипу та гострих респіраторних інфекцій”, на 11 тижні у контрольних містах Центру захворюваність на грип та ГРІ становила 58644 особи, що на 18562 захворілих менше (12,2 %), ніж зафіксовано на 10 тижні поточного року. Значно зменшились протягом тижня інтенсивні показники захворюваності, які становили на 10 тижні 69,37 (на 10 тис. населення) та 60,53 (на 10 тис. населення) на 11 тижні.

Порівнюючи з минулим 2008 роком, їх величини за аналогічний період спостереження, були дещо вищими (відповідно до тижнів: 10 – 66,95 (на 10 тис.), 11 – 58,74 (на 10 тис.), тобто загальна тенденція (зниження активності епідемічного процесу грипу у контрольних містах Центру) у 2009 році збереглася. В жодному з опорних баз перевищення епідемічного порогу не зафіксовано. З загальної кількості захворілих 42,08 % становили діти віком від 0 до 14 років, більшість яких (13236) припадає на групу школярів (7-14 років).

Таким чином, протягом минулого (11) тижня відбувалося подальше зниження рівня захворюваності на грип та ГРІ, що може бути пов’язане з позитивною дією на епідемічний процес грипу підвищеною (як для цього сезону року) дією зовнішньої температури.

Проте, ще не виключене зниження температури, що може викликати активізацію вірусів грипу та зниження стійкості організму людини до їх дії. Крім того, можлива додаткова циркуляція одного (В) чи двох (В і А/Брізбе ... Читать дальше »

Категория: МОЗ информирует | Просмотров: 766 | Дата: 17-Мар-2009

Як повідомляє Департамент кадрової політики, освіти та науки, Комісія МОЗ України продовжує заслуховувати звіти директорів вищих медичних (фармацевтичних) навчальних закладів І-ІІ рівнів акредитації та закладів післядипломної освіти.

Під час заслуховування звітів директорів медичних училищ і коледжів члени комісії звертали увагу на якість підготовки студентів, стан матеріально-технічної бази навчальних закладів, працевлаштування випускників та виконання плану цільового замовлення, проведення роз`яснювальної роботи з питань імунопрофілактики, антикризові заходи, виховну роботу, вирішення соціальних проблем викладачів і студентів.

Станом на 16 березня 2009 р. заслухано 61 звіт директорів медичних училищ і коледжів з 14 регіонів України.

З метою підвищення відповідальності директорів вищих медичних (фармацевтичних) навчальних закладів І-ІІ рівнів акредитації та закладів післядипломної освіти за реалізацію пріоритетних напрямів діяльності у сфері охорони здоров’я у 2009 році, за результатами звітів буде прийматися рішення щодо доцільності продовження терміну дії чинних контрактів із затвердженням індивідуального плану керівника навчального закладу (закладу післядипломної освіти) на поточний рік.

Прес-служба МОЗ України


Категория: МОЗ информирует | Просмотров: 834 | Дата: 17-Мар-2009

В Луганську продовжено акцію „Червоне золото”, що розпочалася 30 січня 2009 року. Акція знайшла активний відгук серед студентської молоді. Більше 100 курсантів Луганського інституту внутрішніх справ МВС України здали свою кров для лікування маленьких пацієнтів лікарень Луганська. Активну участь в акції взяли студенти Луганського національного аграрного університету, Луганського національного університету ім. Т.Шевченка. Найближчим часом заплановані донорські дні у Східноукраїнському національному університеті ім. В.Даля та Луганському державному медичному університеті.

Активну участь у акції „Червоне золото” взяли і співробітники Артемівської, Жовтневої та Ленінської районних у місті Луганську рад, які здавали кров для пацієнтів своїх районних дитячих лікарень.

Загалом в акції вже взяли участь більше 200 небайдужих луганчан.

Кров донора – це могутній засіб лікування та профілактики багатьох захворювань, а в деяких випадках переливання крові – єдиний спосіб врятувати хворого.

Прес-служба МОЗ України

Категория: МОЗ информирует | Просмотров: 785 | Дата: 17-Мар-2009

На початку березня в селі Петрівка Ужгородського району, що на Закарпатті, відкрито нове приміщення фельдшерсько-акушерського пункту. Привітати мешканців села з цією подією приїхало керівництво району, начальник управління охорони здоров’я Закарпатської обласної державної адміністрації Василь Скрип.

“Фельдшерсько-акушерський пункт протягом багатьох років розташовувався в одній кімнаті Петрівської загальноосвітньої школи. Тепер це - нове, світле приміщення з окремими кабінетами, оснащене всім необхідним устаткуванням для ефективної роботи медиків села”, – зазначила завідуюча ФАП Світлана Борисенко.

Відкриття першого у 2009 році ФАПу є прикладом доброї співпраці районної держадміністрації, активу села та управління охорони здоров’я. Так, для ФАПу с. Петрівка Управлінням охорони здоров’я Закарпатської обласної адміністрації закуплено комплект обладнання, за кошти районного бюджету закуплено будівельні матеріали на суму 45 тис. гривень, а сільською радою виділено нове приміщення та проведено його капітальний ремонт.

Відтепер в новому оснащеному ФАПі зможуть обслуговуватись 451 мешканець села, серед яких 100 дітей та підлітків, 103 пенсіонери та 351 особа дорослого населення.

Прес-служба МОЗ України

Категория: МОЗ информирует | Просмотров: 760 | Дата: 17-Мар-2009

В рамках візиту в Україну делегації Федерального Міністерства охорони здоров’я ФРН в Міністерстві охорони здоров’я України відбулася семінар-нарада, присвячена питанням підготовки та забезпечення заходів щодо проведення в Україні фінальної частини чемпіонату Європи 2012 року з футболу.

В семінарі взяли участь високопосадовці МОЗ України, представники обласних управлінь охорони здоров’я приймаючих міст, Центру медицини катастроф, кафедри невідкладної медицини Національної медичної академії післядипломної освіти ім..Шупика. З боку німецької делегації взяли участь директор клініки травми і відновлювальної хірургії університетської лікарні “Шаріте” (м.Берлін) професор Норберт Хаас, директор Департаменту Європейської та міжнародної політики Федерального МОЗ Німеччини та ін.

Виступаючи перед українськими колегами, професор Норберт Хаас підкреслив, що німецька сторона надає особливого значення двосторонньому співробітництву і готова поділитися досвідом в організації медичної допомоги під час масових заходів. Зокрема, інформуючи про організацію медичної допомоги під час спортивних дійств, пан Хаас розповів про роботу оперативного штабу з представників різних відомств і служб, який має координувати дії при виникненні надзвичайних ситуацій. Велика частина доповіді була присвячена детальному вивченню організації надання невідкладної допомоги на місці пригоди, класифікації хворих за тяжкістю ушкоджень та т ... Читать дальше »

Категория: МОЗ информирует | Просмотров: 949 | Дата: 13-Мар-2009

Центральна санітарно-епідеміологічна служба МОЗ України повідомила про епідситуацію зі сказу станом на 10 липня 2008 р.

За оперативними даними з обласних СЕС України у червні-липні 2008 р. зареєстровані випадки укусів людей вовками. Зокрема, у Донецькій області постраждали 3 особи, у Харківській - 6 осіб.

Донецька область: 25-26 липня 2008 р. у с. Старогнатівка Тельманівського р-ну зареєстровано напад вовка на трьох людей. Постраждалих госпіталізовано, призначено комбінований курс антирабічних щеплень.

Харківська область: 6-7 червня 2008 р. біля с. Більшовик Первомайського району та у с. Ульянівка Кегичівського району вовк покусав 6 мешканців. Тварина була застрелена мисливцем у с. Єфремівка. Діагноз сказу у вовка підтверджено лабораторією ветекспертизи 7 липня 2008 р.

Усі постраждалі госпіталізовані і проходять комбінований курс лікування.

Інформаційно:

Сказ - гостра інфекційна хвороба з тяжким ураженням центральної нервової системи, що спричиняється вірусом. Зараження людини сказом відбувається в основному через укуси хворою твариною чи внаслідок попадання її слини на свіжі поранення, подряпини шкіри або слизових оболонок. Інфікування людини сказом відбувається здебільшого від диких хижих (вовки, лисиці- 41,4 %) чи домашніх тварин (коти - 21,8 %, собаки - 15,3 %) а також сільськогосподарських тварин ( 20,2% ).

Пр ... Читать дальше »

Категория: МОЗ информирует | Просмотров: 833 | Дата: 10-Июл-2008

 

За повідомленням Запорізької обласної санепідстанції, при лабораторному обстеженні проби води з річки Дніпро (пляж коксохімзаводу м. Запоріжжя), яка відібрана 01.07.2008 р., 5 липня виділено холерний вібріон 01 групи, біовар Eltor, серовар Ogava, авірулентна. Ідентифікація культури проведена і підтверджена 9 липня 2008 р. Українською протичумною станцією МОЗ України.

У попередні роки авірулентні культури холерного вібріону виділялися з води р. Дніпра у 2000, 2005 та 2007 роках. Згідно з наказом МОЗ України від 30.05.97 р. № 167 "Про удосконалення протихолерних заходів в Україні" при виділенні авірулентних штамів холерних вібріонів з об'єктів довкілля обмежувальні протихолерні заходи не проводяться Проте санепідстанцією області збільшена кількість точок забору води для досліджень на холеру, зокрема, щодо виявлення можливих шляхів забруднення р. Дніпра.

Представники санепідслужби закликають під час літнього відпочинку дотримуватися гігієнічних норм і правил, вживати доброякісну питну воду, помиті овочі і фрукти, не купувати харчові продукти на стихійних ринках, не вживати в'ялену або слабо посолену рибу, раки. Це допоможе запобігти захворювань на гострі кишкові інфекції.

Категория: МОЗ информирует | Просмотров: 874 | Дата: 10-Июл-2008

 
7 липня в приміщенні прес-центру Кабінету Міністрів України відбулася прес-конференція Міністра охорони здоров’я України Василя Князевича на тему: Стратегія Уряду в напрямку подолання ВІЛ/СНІД.

Під час зустрічі з пресою глава МОЗ підкреслив, що ситуація в Україні з ВІЛ/СНІДу залишається тривожною. Сьогодні Уряд спільно з міжнародними і неурядовими організаціями докладає багато зусиль для виконання низки стратегічних зобов’язань та подолання епідемії ВІЛ-інфекції/СНІДу.

Прикладом такого партнерства є перегляд і оновлення діючої Національної програми забезпечення профілактики ВІЛ-інфекції, допомоги та лікування ВІЛ-інфікованих і хворих на СНІД на 2004-2008 рр. та затвердження Верховною Радою проекту Закону України “Про затвердження загальнодержавної програми забезпечення профілактики ВІЛ-інфекції, лікування , догляду та підтримки ВІЛ-інфікованих і хворих на СНІД на 2009 – 2013 роки”.

Міністр охорони здоров’я України акцентував увагу на фінансуванні даної проблеми і повідомив, що з державного бюджету виділяється 4 млрд. грн. на 4 роки для діагностування і лікування хворих. Крім того, важливим напрямком в роботі є співпраця з Німеччиною і Польщею для налагодження системи закупівель високовартісних лікарських препаратів та домовленості з виробниками про закупівлі медикаментів по зн ... Читать дальше »

Категория: МОЗ информирует | Просмотров: 793 | Дата: 09-Июл-2008

 
В рамках візиту представників Федерального міністерства охорони здоров`я ФРН відбулася зустріч керівника Департаменту захисту від інфекційних захворювань Франца-Йозефа Біндерта та начальника відділу боротьби зі СНІД Інес Переа з заступником міністра охорони здоров’я України Валерієм Бідним та групою високопосадовців МОЗ України, що курують питання профілактики та боротьби з ВІЛ/СНІД.

Поінформувавши німецьких колег з останніми кроками в питанні розв’язання зазначеної проблеми Валерій Бідний підкреслив, що програмою Уряду на найближчі 5 років передбачено фінансову підтримку на виконання програми по боротьби з ВІЛ/СНІД близько 4,5 млрд грн.. Кошти будуть витрачені на закупівлю обладнання, забезпечення доступності діагностування, якісне лікування. Особливе занепокоєння викликає недостатня профілактика ВІЛ/СНІД.

Франц-Йозеф Біндерт у свою чергу повідомив, що Німеччина зіткнулась з проблемою ВІЛ/СНІД більше 20 років тому та має досвід боротьби з інфекцією. “В Німеччині ця проблема відносно врегульована, тому ми хотіли б поділитись досвідом з українськими колегами”, - відзначив пан Біндерт, додавши, що в глобальному розумінні ця хвороба не має кордонів і її перемогти можна лише спільними зусиллями.

Сьогодні німецька делегація відвідала Український центр профілактики і боротьби зі СНІДом МОЗ України та Міський центр профілактики і боротьби зі СНІДом.

... Читать дальше »

Категория: МОЗ информирует | Просмотров: 776 | Дата: 09-Июл-2008

Відсьогодні вакцину БЦЖ (BCG SSI) виробництва Данії для протитуберкульозного щеплення дітей почали розвозити регіонами України. Ситуація з невчасним постачанням зазначеної вакцини була пов’язана з запізненням тендера на її закупівлю майже на 1,5 місці та відтермінування перевірки якості. Пройшовши всі етапи досліджень в Центрі імунобіологічних препаратів, та отримавши підтвердження показників якості, фахівці видали дозвіл на застосування зазначеного препарату.

Як відомо, в Україні продовжує зберігатися стан епідемії туберкульозу. Захворюваність на всі форми туберкульозу населення України у 2007 році становила – 79,8 на 100 тис. (Для порівняння: у розвинутих європейських країнах та США – 6 – 9 осіб на 100 тис). Кількість померлих склала у 2007 році 10506. Захворюваність дорослого населення віком 18 років і старше була 94,6 на 100 тис. дорослого населення.

Близько 40% хворих на активний туберкульоз за даними бактеріологічного дослідження виділяють мікобактерії туберкульозу і є основним джерелом інфікування для дітей та підлітків.

В умовах епідемії існує високий ризик інфікування туберкульозом в будь якому місті (транспорті, магазині, навіть на вулиці з пилом, який містить мікрочастки харкотиння хворої людини).

Діти, внаслідок своїх анатомо-фізіологічних особливостей, є найбільш уразливою до туберкульозної інфекції категорією населення. За даними світових дос ... Читать дальше »

Категория: МОЗ информирует | Просмотров: 857 | Дата: 09-Июл-2008

1-10 11-14
Copyright Safety.at.ua © 2024