БЕЗОПАСНОСТЬ - прежде всего!
Четверг, 02-Май-2024, 3:56:35 AM
Разделы новостей
МНС информирует [80]
По материалам МНС
МОЗ информирует [14]
Новости в сфере охраны здоровья
ФСНС [7]
Фонд страхования от несчастных случаев на производстве
ГГПН [44]
Госгорпромнадзор информирует
Охрана труда [2]
Форма входа
Календарь новостей
«  Май 2024  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031
Поиск
Друзья сайта
Мини-чат
200
Наш опрос
Оцените мой сайт
Всего ответов: 20
Статистика

Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0


 

Вы вошли как Гость | Группа "Гости"Приветствую Вас Гость | RSS
Главная » ФСНС

Про діяльність виконавчої дирекції Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України щодо здійснення заходів з профілактики виробничого травматизму та професійних захворювань розповідає директор виконавчої дирекції Фонду Станіслав Богданов:

«28 квітня в Україні щорічно відзначають День охорони праці. У 2009 році цей день співпадає з 90 річчям утворення Міжнародної організації праці, що проходить під гаслом: «90 років діяльності МОП за соціальну справедливість».

Зараз наша країна, як і багато інших держав світу, переживає складні часи фінансово-економічної кризи. Однак, за будь-яких обставин конституційне право працівника на належні, безпечні та здорові умови праці повинно забезпечуватись роботодавцем і бути предметом особливої турботи та контролю держави.

Загалом ризик загибелі або травмування працівників у галузях національної економіки залишається значно вищим, ніж у розвинених європейських країнах. Через незадовільні санітарно-гігієнічні умови праці щороку зростає й кількість осіб, які отримують професійні захворювання. Тому напередодні цього дня увага всього суспільства зосереджена на об’єднанні зусиль для забезпечення здорових та безпечних умов праці на кожно ... Читать дальше »

Категория: ФСНС | Просмотров: 1309 | Дата: 22-Апр-2009

Анонс подій на 21 - 24 квітня 2009 року, що відбудуться за участю працівників виконавчої дирекції Фонду та її робочих органів в Автономній Республіці Крим, областях, містах Києві та Севастополі

... Читать дальше »
Категория: ФСНС | Просмотров: 953 | Дата: 22-Апр-2009

13 квітня відбулося засідання Хмельницького обласного організаційного комітету з проведення щорічного огляду-конкурсу на кращу організацію роботи з охорони праці, зниження травматизму, професійних захворювань та загибелі працюючих на виробництві за участю начальника управління виконавчої дирекції Фонду у Хмельницькій області Л. Новіцького та начальника відділу організації профілактики виробничого травматизму та медичного обслуговування В.Мельника.

За сумою набраних балів серед підприємств із середньообліковою чисельністю працюючих до 100 осіб 1-е місце зайняло ВАТ «Агрохім» Полонського району. Серед підприємств із середньообліковою чисельністю працюючих від 100 до 1000 осіб за сумою набраних балів 1-е місце зайняло ВАТ «Славутський солодовий завод» м. Славута. Серед підприємств із середньообліковою чисельністю працюючих понад 1000 осіб 1-е місце зайняло ВП «Хмельницька АЕС» м. Нетішин. Також відмічено підприємство бюджетної сфери, яке серед інших установ має найкращі показники в організації роботи з питань охорони праці, це «Хмельницька обласна психіатрична лікарня №1» Ярмолинецького району.

14 квітня в управлінні виконавчої дирекції Фонду у Закарпатській області проведено навчальний семінар з начальниками, заступниками начальників та страховими експертами з охорони праці відділень по питанню роботи із системою оцінки стану виробничого травмат ... Читать дальше »

Категория: ФСНС | Просмотров: 955 | Дата: 21-Апр-2009

За рекомендацією Міжнародної організації праці у 2009 році захід проводиться під девізом «Життя та здоров’я на робочому місці – основне право людини»

ЗВЕРНЕННЯ
організаційного комітету з підготовки та проведення в Україні заходів з нагоди дня охорони праці до центральних і місцевих органів виконавчої влади, об'єднань роботодавців та профспілок, засобів масової інформації, керівників і працівників підприємств, установ, організацій України

Шановні колеги!

З огляду на тяжкість наслідків нещасних випадків і захворювань, пов'язаних з працею на виробництві та намагаючись привернути увагу світового співтовариства до створення належних умов праці для людини за принципом пріоритетності її життя та здоров'я, Міжнародна організація праці (МОП) щороку відзначає Всесвітній день охорони праці.

Згідно з Указом Президента України від 18 серпня 2006 року № 685/2006 встановлено національний Д ... Читать дальше »

Категория: ФСНС | Просмотров: 1240 | Дата: 01-Апр-2009

В.о. першого заступника директора виконавчої дирекції Фонду Сергій Нестеров та начальник управління виконавчої дирекції Фонду в Донецькій області Віктор Крот 5 липня взяли участь в засіданні Урядової комісії з розслідування причин та ліквідації аварії на структурному підрозділі «Шахта ім. Карла Маркса» ДП «Орджонікідзевугілля». Прийом сімей шахтарів, що постраждали під час аварії на шахті, відбувся в м. Єнакієве Донецької області.

С. Нестеров проінформував про те, що родинам загиблих і утриманцям у випадку втрати годувальника буде виплачено: одноразову допомогу сім’ї в разі смерті потерпілого (п’ятирічний заробіток потерпілого) на загальну суму 2,2 млн. грн., одноразову допомогу утриманцям (однорічний заробіток потерпілого) – 434,9 тис. грн. та витрати на поховання. Крім того, всім утриманцям будуть виплачуватись щомісячні страхові виплати, а також пенсія у зв’язку з втратою годувальника, відповідно до чинного законодавства.

Виконавчою дирекцією Фонду вже проводяться виплати одноразової допомоги. Зауважень та претензій до роботи Фонду зі сторони родин потерпілих не було.
 
Фонд СНС України
Категория: ФСНС | Просмотров: 893 | Дата: 04-Июл-2008

2 липня у приміщенні виконавчої дирекції Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України пройшли двосторонні консультації експертів України та Грецької Республіки щодо існуючих систем соціального забезпечення. Від грецької сторони участь у консультаціях брали представники Генерального Секретаріату соціального забезпечення: Анна Різоу – глава делегації, директор Директорату міжнародних зв’язків, Евантіа Сакелларіоу – керівник відділу Директорату системи для самозайнятих осіб, Гова Панагіота – представник відділу двосторонніх договорів Директорату міжнародних зв’язків, Іліана Малісіова – представник Директорату страхування працівників. Виконавчу дирекцію Фонду представляли виконуючий обов’язки першого заступника директора виконавчої дирекції Фонду Сергій Нестеров, заступник директора Світлана Лапчик та керівники самостійних структурних підрозділів.
Представники виконавчої дирекції Фонду розповіли гостям з Греції про основні статутні напрями діяльності Фонду, зокрема про забезпечення надходження доходів, облік страхувальників та страхові тарифи, про відшкодування шкоди потерпілим на виробництві, їх медичну, професійну та соціальну реабілітацію, а також про здійснення Фондом профілактики нещасних випадків та профзахворювань на підприємствах, в установах та організаціях. Відбувся конструктивний та цікавий діалог, учасники консул ... Читать дальше »
Категория: ФСНС | Просмотров: 847 | Дата: 02-Июл-2008

1 липня виконуючий обов’язки першого заступника директора виконавчої дирекції Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України Сергій Нестеров взяв участь у Національній тристоронній конференції «Україна – на шляху до ратифікації Європейського кодексу соціального забезпечення та Конвенції МОП №102». Конференцію відкрила Міністр праці та соціальної політики України Людмила Денісова. У своєму виступі вона розповіла про наближення системи соціального забезпечення України до рівня європейських та міжнародних стандартів.

У конференції брали участь заступник Міністра праці та соціальної політики України Віктор Іванкевич, представники Ради Європи Анна Гомез та Міжнародної організації праці Олександр Єгоров, представник Регіонального офісу МБП для країн Центральної та Східної Європи Кеніш Хіроші, також були присутні представники Головного науково-експертного управління апарату Верховної Ради України та Центру Перспективних соціальних досліджень Мінпраці, сторони соціального партнерства.

Учасники конференції розглянули результати дослідження українського законодавства у сфері соціального забезпечення, проведеного за сприяння Ради Європи та МОП незалежними експертами. Обговорили загальні тенденції економічних та демографічних факторів у реформуванні соціального забезпечення, а також хід підготовки до підписання Україною Європейського кодексу соціального забезпечення ... Читать дальше »
Категория: ФСНС | Просмотров: 851 | Дата: 02-Июл-2008

Copyright Safety.at.ua © 2024