БЕЗОПАСНОСТЬ - прежде всего!
Пятница, 17-Май-2024, 5:40:33 AM
Разделы новостей
МНС информирует [80]
По материалам МНС
МОЗ информирует [14]
Новости в сфере охраны здоровья
ФСНС [7]
Фонд страхования от несчастных случаев на производстве
ГГПН [44]
Госгорпромнадзор информирует
Охрана труда [2]
Форма входа
Календарь новостей
«  Июль 2008  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031
Поиск
Друзья сайта
Мини-чат
200
Наш опрос
Каков уровень охраны труда на Вашем предприятии?
Всего ответов: 30
Статистика

Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0


 

Вы вошли как Гость | Группа "Гости"Приветствую Вас Гость | RSS
Главная » 2008 » Июль » 8 » У Запоріжжі рятувальники МНС перевірили протипожежну безпеку гуртожитків
У Запоріжжі рятувальники МНС перевірили протипожежну безпеку гуртожитків
4:49:37 PM

Спеціалісти МНС у Запорізькій області почали перевіряти протипожежний стан гуртожитків вищих навчальних закладів. Як зауважив головний фахівець відділу державного пожежного нагляду ГУМНС МНС Микола Овсов, робиться це для того, щоб керівники гуртожитків змогли ліквідувати всі недоліки вчасно, тобто до початку нового навчального року. За відповідними приписами МНС, недоліки повинні бути усунені у строк від одного до трьох місяців. Так, 1-го липня рятувальники МНС із працівниками ЗМІ провели планову рейдову перевірку гуртожитків №3 і №4 Запорізького Національного Університету, що розташовані на вулиці Залізничній, 22 і 24 в Жовтневому районі обласного центру. Будівлі, в яких приблизно по 250 житлових кімнат, дев’ятиповерхові і вміщують до 620 чоловік. Тому забезпечення пожежної безпеки тут є надзвичайно важливим. Тим паче, зважаючи на те, що мешкає тут молодь, для якої, на жаль, часто не існує правил і заборон. Звичайно ж, про випускників вищих навчальних закладів, такого не скажеш, але ж першокурсники, що живуть далеко від батьків, відчули свободу в своїх діях...
Проте відповідальні за пожбезпеку в гуртожитках запевнили працівників МНС, що вони дуже серйозно ставляться до відповідних питань. Окрім того, рятувальники приходять із перевіркою двічі на рік і не дають «розслаблятися» їхньому керівництву. І, справді, зараз не були виявлені грубі порушення на цих об’єктах. «У цілому стан пожбезпеки в гуртожитках у нормі, – запевнив Микола Овсов, – будівлі забезпечені первинними засобами пожежогасіння. Пожежна автоматика знаходиться у справному стані. На кожному поверсі по 5 вогнегасників, як і мусить бути, повністю укомплектовані пожежні крани. Кожен поверх обладнаний планами евакуації, відповідними пам’ятками тощо. Але виявлені й певні недоліки, наприклад, у веденні документації. Тож треба обновити журнали інструктажів. А ще захаращені деякі евакуаційні виходи. Для керівництва гуртожитку будуть складені відповідні приписи. Фахівці держпожнагляду МНС взяли на контроль усунення всіх недоліків до початку вересня, коли студентське містечко знову прийме учнівську молодь». Відповідальні за пожбезпеку гуртожитків спеціально для журналістів розповіли, для чого потрібно і як працює, на перший погляд, непотрібне табло з написом «Вихід».
Виявилося, що в разі виникнення пожежі, це яскраво-зелене табло є необхідним, бо за умов сильного задимлення воно загорається і показує людям, як вийти з приміщення. Що стосується кваліфікації працівників, відповідальних за пожбезпеку та газове господарство, раз на три роки вони проходять переатестацію. А кожен студент чи викладач при заселенні у гуртожиток обов’язково проходить інструктаж.
 
Категория: МНС информирует | Просмотров: 825 | Добавил: Load
Copyright Safety.at.ua © 2024