БЕЗОПАСНОСТЬ - прежде всего!
Пятница, 17-Май-2024, 6:05:13 AM
Разделы новостей
МНС информирует [80]
По материалам МНС
МОЗ информирует [14]
Новости в сфере охраны здоровья
ФСНС [7]
Фонд страхования от несчастных случаев на производстве
ГГПН [44]
Госгорпромнадзор информирует
Охрана труда [2]
Форма входа
Календарь новостей
«  Апрель 2009  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930
Поиск
Друзья сайта
Мини-чат
200
Наш опрос
Каков уровень охраны труда на Вашем предприятии?
Всего ответов: 30
Статистика

Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0


 

Вы вошли как Гость | Группа "Гости"Приветствую Вас Гость | RSS
Главная » 2009 » Апрель » 15 » В Чернігові відбулась дискусія соціальних партнерів щодо права громадян України на безпечну працю
В Чернігові відбулась дискусія соціальних партнерів щодо права громадян України на безпечну працю
9:43:59 AM

В Чернігові, під час засідання „круглого столу”, який проводився теруправлінням спільно з Федерацією профспілкових організацій області, відбулась дискусія соціальних партнерів щодо права громадян України на безпечну працю в умовах економічної кризи.

Представники роботодавців в особі начальників служб охорони праці провідних підприємств області і підприємців, а також, представники органів державного нагляду, обговорили проблемні питання щодо прав працівників, які працюють за договорами підряду або за усними договорами. Присутніми була виказана спільна думка про необхідність внесення змін до діючого законодавства з метою більшого захисту цих категорій працівників.

Підкреслювалось, що гострим стає питання якості проектної документації на ремонт та будівництво будівель, споруд та інженерних мереж. У виступах зазначалось,що неприпустимими є факти, коли порушення вимог нормативних актів допускаються вже на стадії проектування. Як вважає заступник начальника теруправління Анатолій Дубров, ігнорування проектувальниками вимог нормативних актів України має стати підставою для анулювання їх ліцензій на виконання проектних робіт.

Посадовець, також, наголосив на необхідності підвищення відповідальності роботодавців за виконання законодавства України про охорону праці та промислову безпеку, за створення безпечних та нешкідливих умов праці. Адже, навіть під час кризи, роботодавці не повинні заощаджувати на створенні здорових і безпечних умовах праці на підприємствах та скорочувати кількість фахівців, які опікуються цими проблемами.

Категория: ГГПН | Просмотров: 726 | Добавил: Load
Copyright Safety.at.ua © 2024