БЕЗОПАСНОСТЬ - прежде всего!
Четверг, 02-Май-2024, 9:44:34 AM
Разделы новостей
МНС информирует [80]
По материалам МНС
МОЗ информирует [14]
Новости в сфере охраны здоровья
ФСНС [7]
Фонд страхования от несчастных случаев на производстве
ГГПН [44]
Госгорпромнадзор информирует
Охрана труда [2]
Форма входа
Календарь новостей
«  Апрель 2009  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930
Поиск
Друзья сайта
Мини-чат
200
Наш опрос
Оцените мой сайт
Всего ответов: 20
Статистика

Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0


 

Вы вошли как Гость | Группа "Гости"Приветствую Вас Гость | RSS
Главная » 2009 » Апрель » 28 » День охорони праці
День охорони праці
12:49:24 PM

Всесвітній день охорони праці відзначатиметься на фоні стурбованості з приводу наслідків глобальної економічної кризи

Женева (Новини МОП) – У цьому році Всесвітній день охорони праці буде відзначено у багатьох країнах світу, сотнях населених пунктів на всіх континентах. Різноманітні заходи буде проведено з метою підвищення рівня обізнаності щодо наслідків небезпечної праці, яка, за словами Генерального директора МОП Хуана Сомавіа, є «людською трагедією».

Від проголошення національних днів охорони праці до урочистих церемоній вшанування пам’яті тих, хто отримав професійне захворювання, постраждав від професійного травматизму або помер з причин, пов’язаних з роботою, ці заходи також проходять на фоні зростаючого занепокоєння з приводу наслідків глобальної економічної кризи та кризи зайнятості для безпеки у сфері праці.

“Ми повинні бути надзвичайно пильними, щоб стратегії регулювання та економічного відновлення не стали на хибний шлях знецінення людського життя та безпеки на робочому місці»,- сказав пан Сомавіа у своїй заяві з нагоди Всесвітнього дня охорони праці.

“Небезпечна праця – це людська трагедія,” зазначається у заяві пана Сомавіа. “Значна частина цієї трагедії, яка вражає мільйони працівників кожного року, розгортається не будучи побаченою та почутою, а також без жодного згадування про неї в заголовках газет.”

За оцінками Програми МОП з безпеки та гігієни праці (SafeWork) близько мільйона працівників потерпає від нещасних випадків на виробництві, а також понад 5,500 працівників гинуть кожного року через нещасні випадки на роботі або професійні захворювання. Водночас експерти Програми висловлюють стурбованість з приводу можливого впливу нинішньої економічної кризи на безпеку та гігієну праці.

"Очікується, що кількість нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань зростатиме у світлі поточної економічної кризи»,- зазначає доктор Саме ера Аль-Туваірі, Директор Програми SafeWork. “Скорочення державних витрат також зменшить спроможність інспекцій праці та інших служб безпеки та гігієни праці. Зростатиме ризик нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань у зв’язку з поширенням шкідливих умов праці.”

МОП опікується питаннями безпеки та гігієни праці з часів свого заснування у 1919 році. Міжнародні трудові норми з цих питань Були серед перших, ухвалених Організацією. Пан Сомавіа додає, що «тоді, так само як сьогодні, заклик до захисту працівників від професійних хвороб та захворювань та виробничого травматизму лежить в основі діяльності МОП та є головним фокусом нормотворчої та іншої діяльності Організації.”

 «Безпека та гігієна праці є правом людини та нероздільною частиною програми розвитку, спрямованої на кожну окрему людину»,- сказав пан Сомавіа. «У цей день ми всі спільно можемо відстоювати гідність людського життя у сфері праці. Праця повинна бути життєдайною, а не відбирати життя. Гідна праця – це також й безпечна праця».

Заходи з нагоди Всесвітнього дня охорони праці 2009

У цьому році, як і в попередні роки, в усьому світі заплановано низку заходів з нагоди відзначення цього дня. Серед цих заходів конференції, виставки та семінари, а також марши та меморіальні церемонії. Усі вони спрямовані на просування культури безпеки та гігієни праці на робочому місці. За даними Міжнародної конфедерації профспілок в Брюсселі, яка здійснює щорічний моніторинг проведених заходів. Згідно з МКП сьогодні 28 квітня офіційно визнано національним днем охорони праці у багатьох країнах. Тема цьогорічного дня «Безпека та гігієна праці – основоположне право людини» пов’язана із відзначенням 90 років зобов’язання захищати здоров’я та безпеку працівників, а також виконувати Сеульську декларацію з безпеки та гігієни праці, ухвалену на Самміті з безпеки та гігієни праці, проведеному у 2008 році.

У Женеві 28 квітня з 11.00 до 12.30 відбудеться панельне обговорення та показ фільмів-переможців Міжнародного фестивалю фільмів та мультимедіа на тему безпеки та гігієни праці 2008. Цей публічний захід організовано спільно МОП та ІSSA (Міжнародна асоціація соціального забезпечення) та проводиться у штаб-квартирі МОП за адресою: 4 route des Morillons, Geneva, Room XI, R-2 South Geneva.

Серед спеціальних гостей:

  • доктор Саме ера Аль-Туваірі, Директор Програми МОП SafeWork
  • доктор Жане Л. Ашерсон, радинк з питань безпеки, гігієни праці та навколишнього середовища, Генеральний секретам МОР
  • пані Ракель Гонзалез, Директор Головного офісу МКП
  • доктор Маргарет Граф, керівник відділу охорони праці, Департамент праці, Державний секретаріат з економічних питань (Швейцарія)
  • Ширлі Хікман, Виконавчий директор організації «Threads of Life» (Канада)
  • Мартіна Хессе-Споттер, Генеральний секретар відділу електроенергії Міжнародної асоціації соціального забезпечення (ISSA) (Німеччина)

Запрошення, програму та іншу інформацію можна знайти тут: http://www.ilo.org/public/english/protection/safework/worldday/index.htm

Забезпечення безпеки та гігієни праці для жінок та чоловіків – це також квітнева тема кампанії «Гендерна рівність в основі гідної праці» 2008-2009. Брошуру, яка є частиною кампанії та містить більше інформації про гендерний вимір безпеки та гігієни праці, можна знайти тут: http://www.ilo.org/gender/Events/Campaign2008-2009/lang--en/WCMS_104671/index.htm .

Для отримання більш детальної інформації або за запитами щодо інтерв'ю будь-ласка звертайтеся до Департаменту комунікації МОП за номером +4122/799-7912, електронною адресою communication@ilo.org або до регіональних офісів.

Категория: ГГПН | Просмотров: 1564 | Добавил: Load
Copyright Safety.at.ua © 2024