БЕЗОПАСНОСТЬ - прежде всего!
Пятница, 17-Май-2024, 6:15:52 AM
Разделы новостей
МНС информирует [80]
По материалам МНС
МОЗ информирует [14]
Новости в сфере охраны здоровья
ФСНС [7]
Фонд страхования от несчастных случаев на производстве
ГГПН [44]
Госгорпромнадзор информирует
Охрана труда [2]
Форма входа
Календарь новостей
«  Май 2024  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031
Поиск
Друзья сайта
Мини-чат
200
Наш опрос
Каков уровень охраны труда на Вашем предприятии?
Всего ответов: 30
Статистика

Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0


 

Вы вошли как Гость | Группа "Гости"Приветствую Вас Гость | RSS
Главная » МНС информирует
« 1 2 ... 5 6 7 8 »
 
У Рівненській області 18 об’єктів літнього відпочинку та оздоровлення для населення, 13 із них безпосередньо для дітей. Тому не дивно, що з початком літніх канікул оздоровчі заклади переповнюються втомленими від шкільної напруги дітлахами. А щоб їхній відпочинок пройшов вдало та безпечно, щорічно різноманітні служби області перевіряють готовність цих установ до прийому дітей та можливість надання їм якісного відпочинку й оздоровлення. Однією з таких служб, що турбується про безпеку дітей, є Головне облуправління МНС. Співробітники МНС детально оцінюють стан усіх об’єктів, їхню готовність до прийому школярів. Проведені протягом травня цього року перевірки стану пожежної безпеки дитячих установ і баз відпочинку виявили низку суттєвих порушень чинних нормативних та законодавчих актів, що не тільки можуть спричинити виникнення пожеж, а й значно ускладнити їх гасіння та порятунок людей. В більшості оздоровчих закладів області не була проведена вогнезахисна обробка дерев’яних конструкцій горищ будівель, приміщення не в достатній кількості забезпечені сертифікованими в Україні вогнегасниками. За виявлені порушення вимог правил пожбезпеки та невиконання приписів постанов органів Державного пожежного нагляду МНС до адміністративної відповідальності притягнуті 13 посадових осіб, призупинена експлуатацію 3 приміщень та 4 дільниць електромережі, що були в пожежонебезпечному стані. За результат ... Читать дальше »
Категория: МНС информирует | Просмотров: 761 | Дата: 10-Июл-2008

 
Міністр з питань надзвичайних ситуацій Володимир Шандра виступає за збільшення кількості годин викладання шкільного предмету «Основи безпеки життєдіяльності». Про це він заявив у Дніпродзержинську під час перебування на зборах-змаганнях „Школа безпеки”. «Я дуже хочу, щоб це відбулося. Я працюю над цим, працює все Міністерство. В нас існує домовленість із Міносвіти про збільшення кількості годин. Кожна дитина знатиме, що необхідно робити під час буревію, зливи, грози, техногенних катастроф», – сказав Шандра. Глава МНС також наголошує на необхідності навчити школярів самим рятувати своє життя. «Я дуже хотів би, щоб діти вчилися не для «галочки», а володіли цими знаннями, щоб вони розбиралися, як поводитися, щоб врятувати своє життя», – додав Шандра.
Категория: МНС информирует | Просмотров: 771 | Дата: 09-Июл-2008

 
Приведенням небезпечних об`єктів виробничого об`єднання "Придніпровський хімічний завод" в екологічно безпечний стан займеться урядова комісія на чолі із заступником Міністра з питань надзвичайних ситуацій Володимиром Холошею. Про це сьогодні повідомив глава відомства Володимир Шандра. Як передає кореспондент „Лігабізнесінформ”, протягом двох тижнів комісія визначатиме статус відходів, що знаходяться в дев`яти хвостосховищах "Придніпровського хімічного заводу", – радіоактивні або промислові. Після цього комісія прорахує об`єми фінансування подальших робіт. "Радіоактивні відходи утилізують для того, щоб вони не потрапили в навколишнє середовище", – сказав В.Шандра, додавши, що одне з хвостосховищ знаходиться дуже близько від Дніпра. Крім того, за словами очільника МНС, на території виробничого об`єднання "Придніпровський хімічний завод" розташовані близько 20 споруд, які необхідно розбирати або реконструювати. Раніше В.Шандра повідомив, що на Дніпропетровському закритому ВО "Придніпровський хімічний завод" існує загроза виникнення надзвичайної ситуації через незадовільні умови утримання хвостосховищ підприємства.
 
Категория: МНС информирует | Просмотров: 767 | Дата: 09-Июл-2008

 
8-го липня Міністр МНС Володимир Шандра під час робочої поїздки на Дніпропетровщину відвідає промислові майданчики колишнього виробничого об’єднання „Придніпровський хімічний завод”, де вивчить ситуацію щодо приведення об’єктів в екологічно безпечний стан.
Хвостосховища Придніпровського хімзаводу є джерелами забруднення природними радіонуклідами не тільки поверхневих та підземних вод, але й атмосфери, ґрунтів міста та районів, які межують з ними у зв’язку з виділенням газоподібних природних радіонуклідів та пилу з поверхні хвостосховищ.
Міністр Володимир Шандра вважає: існує низка проблемних питань, які потребують негайного вирішення на державному рівні: необхідно передбачити в Держбюджеті окремим рядком щорічне поточне фінансування для вирішення проблем хвостосховищ колишнього ВО «Придніпровський хімічний завод» та передбачити фінансування Держпрограми окремим рядком.
Очільник МНС також вивчатиме ситуацію з виконанням Державної програми приведення небезпечних об’єктів виробничого об’єднання «Придніпровський хімічний завод» в екологічно безпечний стан і забезпечення захисту населення від шкідливого впливу іонізуючого випромінювання. Ця держпрограма була ухвалена 2003 року, щоб не допустити виникнення надзвичайної ситуації, пов’язаної з радіоактивним забрудненням навколишнього природного середовища, шкідливим впливом на стан здоров’я населення.
 
Категория: МНС информирует | Просмотров: 799 | Дата: 08-Июл-2008

 
Днями на базі Старокостянтинівського молокозаводу, що на Хмельниччині, рятувальники МНС провели комплексні заняття з керівним складом молокопереробної галузі регіону. Керівники підприємств мали нагоду на власні очі побачити, як відпрацьовується порядок гасіння пожежі при виливі нафтопродуктів на автозаправній станції. До навчань залучалась хіміко-радіологічна лабораторія Аварійно-рятувального загону спеціального призначення облуправління МНС. Надсучасні прилади радіаційної та хімічної розвідки, метеорологічного прогнозу та навігації справили незабутнє враження на присутніх, адже молокопереробна галузь є досить потенційно небезпечною, де технологічним процесом передбачене використання такої небезпечної хімічної речовини, як аміак. Начальник Старокостянтинівського райвідділу МНС Олег Борикін ознайомив присутніх із потужним та сучасним аварійно-рятувальним обладнанням, яке знаходиться на озброєні рятувальників. Він також розповів про реальні випадки, коли завдяки цьому обладнанню врятоване не одне людське життя, ліквідовані різні надзвичайні ситуації техногенного та природного походження. Присутні були у захваті від побаченого, і вже вкотре переконалися, що рятувальна служба МНС будь-якої миті спроможна ліквідувати надзвичайні ситуації, які можуть виникати на подібних підприємствах.
 
Категория: МНС информирует | Просмотров: 818 | Дата: 08-Июл-2008

 
Міністр МНС Володимир Шандра заявив в інтерв’ю українській службі ВВС у Лондоні: «Будівництво безпечного конфайнменту „Укриття” на Чорнобильській АЕС розпочнеться взимку 2009 року і завершиться влітку 2012 року. Зараз іде проектування „Укриття”. Міністр повідомив про свою зустріч у Головному офісі ЄБРР із Віце-президентом Хорстом Райхенбахом та Директором департаменту ядерної безпеки Вінсом Новаком, присвячену підготовці до засідань Асамблеї країн-донорів Чорнобильського фонду „Укриття” та Асамблеї країн-вкладників Рахунку ядерної безпеки, що відбудуться 15-го липня в Лондоні. Тоді країни-донори і заслухають звіт компаній, які ведуть проектування безпечного конфайнменту та розпочинають роботи з його будівництва. Також Європейський Банк Реконструкції та Розвитку (адміністратор донорських коштів) звітуватиме на Асамблеї донорів про те, як проходять роботи зі спорудження об’єкту „Укриття”. Міністр Володимир Шандра повідомив, що, за інформацією представників Банку, крім, обговорення питань поточного стану реалізації проектів на проммайданчику ЧАЕС, представники країн-донорів оголосять про додаткові внески до Чорнобильського фонду „Укриття” та Рахунку ядерної безпеки. До того ж, за словами очільника МНС, Уряд України також готує декларативну заяву про додатковий внесок.
На сьогоднішній день ЄБРР є найбільшим інституційним інвестором в Україну. За час співробітництва нашо ... Читать дальше »
Категория: МНС информирует | Просмотров: 704 | Дата: 08-Июл-2008

 
На вулиці: уникайте дерев, що окремо стоять; не торкайтеся металевих предметів; сядьте навшпиньки, поставте ноги разом і обхопіть їх руками; переконайтеся, що всі металеві предмети знаходяться не ближче 5 метрів; на стадіоні відійдіть подалі від прапорів, стовпів, приберіть парасольки; у горах тримайтеся далеко від вершин, не торкайтеся мокрих скель; тримайтеся подалі від води (удар блискавки у воду може бути смертельний на відстані 100 м); на судні підіть із палуби, не торкайтеся металевих частин; не бігайте, оскільки пітна шкіра і швидкий рух «притягають» блискавку.
Удома: вимкніть радіо і телевізор, не користуйтеся електроприладами та телефоном; не створюйте протяг; будівля повинна бути захищена громовідводом.
 
 
Категория: МНС информирует | Просмотров: 818 | Дата: 08-Июл-2008

За вікном спекотний червень. Усе більше хочеться покинути квартиру й відправитися на природу, здебільшого – до лісу або річки. Тому на часі говорити про воду, а точніше – про правила поводження на водоймах, аби відпочинок приносив радість. Усім відомо, що вода – чудодійний засіб оздоровлення організму. Купання дає людині фізичне та моральне задоволення, допомагає позбутися стресів. Але, на жаль, для декого відпочинок біля води закінчується трагедією.
Як уникнути трагедії на воді. Варто пам’ятати, що основними умовами безпеки є правильний вибір і обладнання місць для купання; навчання дорослих та дітей плаванню, суворе дотримання правил поведінки під час купання і катання на плавзасобах, постійний контроль за дітьми у воді з боку дорослих. Відпочинок на воді допускається тільки у спеціально відведених місцевими органами влади та обладнаних для цього місцях. Безпечніше відпочивати на воді у світлу частину доби. Купатися дозволяється в спокійну безвітряну погоду при температурі води не менше +18, повітря не нижче +24.
Не лізьте у воду в незнайомому для вас місці, уникайте води зі швидкою течією, не заходьте у воду напідпитку, ніколи не плавайте наодинці, особливо якщо не впевнені у своїх силах; купаючись на “дикому пляжі” чи у незнайомому місці – не пірнайте з берега, гірки, дерева; у воду слід входити неспішно, обережно пробуючи ... Читать дальше »
Категория: МНС информирует | Просмотров: 743 | Дата: 08-Июл-2008

 
Якщо ви відчули запах газу в під`їзді, негайно зателефонуйте в аварійну газову службу! Разом із сусідами спробуйте виявити місце і джерело витоку газу. Якщо необхідно проникнути в квартиру, звідки йде газ, ламайте двері. Оголосіть про небезпеку всім мешканцям будинку, переконайте їх не користуватися електричними дзвінками і відкритим вогнем. Повідомте диспетчеру ГРЕП про те, що трапилося, і попросіть тимчасово відключити ліфт у під`їзді (попередньо вивівши звідти людей). Евакуюйте мешканців із найближчих до джерела витоку газу квартир, виведіть на вулицю дітей і літніх осіб, дихаючи через мокру хустинку. Розчиніть у під`їзді вікна і двері, ретельно провітріть його. Після прибуття фахівців газової служби вкажіть їм джерело витоку газу і виконуйте їхні вказівки.

Якщо стався вибух газу, негайно викличте аварійну газову службу, пожежну охорону, міліцію і “швидку допомогу”, по можливості рятуйте сусідів з-під уламків стін і перекриттів, застосовуючи підручні засоби (ломи, багри, лопати, автомобільний домкрат і т.ін.), гасіть пожежу. Будьте гранично обережні: вибухи можуть повторитися. Якщо під час вибуху в сусідів ви перебуваєте у квартирі, перекрийте подачу газу і вимкніть всю електрику, негайно залишіть квартиру, закривши за собою двері. Якщо ви не зайняті гасінням пожежі або порятунком людей, вийдіть на вулицю і, залишаючись там до прибуття рятувальників, надайте першу мед ... Читать дальше »
Категория: МНС информирует | Просмотров: 863 | Дата: 08-Июл-2008

 
Днями в Івано-Франківську на базі спортивно-оздоровчого комплексу Головного облуправління МНС імені Героїв-пожежних відбулися обласні змагання юних рятувальників „Школа безпеки”. Такі заходи проводяться з метою популяризації серед дітей та молоді здорового і безпечного способу життя та підвищення рівня знань дітей правил безпеки життєдіяльності. „Знати – щоб передбачити, передбачити – щоб діяти,” – саме під таким девізом проходили цьогорічні змагання юних рятувальників. Організаторами зборів-змагань «Школа безпеки» є Головне управління МНС в Івано-Франківській області, Управління освіти і науки ОДА та обласний Навчально-методичний центр цивільного захисту та безпеки життєдіяльності. Теплого сонячного ранку представники сімнадцяти районів Івано-Франківщини зібралися, щоб боротися за звання найкращих. Вступне слово організаторів дійства, державний гімн – і у літньому небі замайорів жовто-блакитний український стяг, символізуючи початок нелегкої боротьби. У програмі змагань були пожежна естафета та «бойове розгортання» від пожежного автомобіля. Усі учасники хвилювалися, але це й не дивно: сюди приїхали кращі з кращих, тому на легку перемогу годі було й сподіватися. Проте кожен мріяв не лише побачити свою команду на п`єдесталі переможців, а й показати в повній мірі власну вправність та фізичну загартованість. Пожежна ... Читать дальше »
Категория: МНС информирует | Просмотров: 794 | Дата: 08-Июл-2008

Copyright Safety.at.ua © 2024