БЕЗОПАСНОСТЬ - прежде всего!
Пятница, 17-Май-2024, 5:40:32 AM
Разделы новостей
МНС информирует [80]
По материалам МНС
МОЗ информирует [14]
Новости в сфере охраны здоровья
ФСНС [7]
Фонд страхования от несчастных случаев на производстве
ГГПН [44]
Госгорпромнадзор информирует
Охрана труда [2]
Форма входа
Календарь новостей
«  Май 2024  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031
Поиск
Друзья сайта
Мини-чат
200
Наш опрос
Оцените мой сайт
Всего ответов: 20
Статистика

Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0


 

Вы вошли как Гость | Группа "Гости"Приветствую Вас Гость | RSS
Главная » Архив материалов
« 1 2 ... 11 12 13 14 15 »
 
В рамках візиту представників Федерального міністерства охорони здоров`я ФРН відбулася зустріч керівника Департаменту захисту від інфекційних захворювань Франца-Йозефа Біндерта та начальника відділу боротьби зі СНІД Інес Переа з заступником міністра охорони здоров’я України Валерієм Бідним та групою високопосадовців МОЗ України, що курують питання профілактики та боротьби з ВІЛ/СНІД.

Поінформувавши німецьких колег з останніми кроками в питанні розв’язання зазначеної проблеми Валерій Бідний підкреслив, що програмою Уряду на найближчі 5 років передбачено фінансову підтримку на виконання програми по боротьби з ВІЛ/СНІД близько 4,5 млрд грн.. Кошти будуть витрачені на закупівлю обладнання, забезпечення доступності діагностування, якісне лікування. Особливе занепокоєння викликає недостатня профілактика ВІЛ/СНІД.

Франц-Йозеф Біндерт у свою чергу повідомив, що Німеччина зіткнулась з проблемою ВІЛ/СНІД більше 20 років тому та має досвід боротьби з інфекцією. “В Німеччині ця проблема відносно врегульована, тому ми хотіли б поділитись досвідом з українськими колегами”, - відзначив пан Біндерт, додавши, що в глобальному розумінні ця хвороба не має кордонів і її перемогти можна лише спільними зусиллями.

Сьогодні німецька делегація відвідала Український центр профілактики і боротьби зі СНІДом МОЗ України та Міський центр профілактики і боротьби зі СНІДом.

... Читать дальше »

Категория: МОЗ информирует | Просмотров: 777 | Дата: 09-Июл-2008

Відсьогодні вакцину БЦЖ (BCG SSI) виробництва Данії для протитуберкульозного щеплення дітей почали розвозити регіонами України. Ситуація з невчасним постачанням зазначеної вакцини була пов’язана з запізненням тендера на її закупівлю майже на 1,5 місці та відтермінування перевірки якості. Пройшовши всі етапи досліджень в Центрі імунобіологічних препаратів, та отримавши підтвердження показників якості, фахівці видали дозвіл на застосування зазначеного препарату.

Як відомо, в Україні продовжує зберігатися стан епідемії туберкульозу. Захворюваність на всі форми туберкульозу населення України у 2007 році становила – 79,8 на 100 тис. (Для порівняння: у розвинутих європейських країнах та США – 6 – 9 осіб на 100 тис). Кількість померлих склала у 2007 році 10506. Захворюваність дорослого населення віком 18 років і старше була 94,6 на 100 тис. дорослого населення.

Близько 40% хворих на активний туберкульоз за даними бактеріологічного дослідження виділяють мікобактерії туберкульозу і є основним джерелом інфікування для дітей та підлітків.

В умовах епідемії існує високий ризик інфікування туберкульозом в будь якому місті (транспорті, магазині, навіть на вулиці з пилом, який містить мікрочастки харкотиння хворої людини).

Діти, внаслідок своїх анатомо-фізіологічних особливостей, є найбільш уразливою до туберкульозної інфекції категорією населення. За даними світових дос ... Читать дальше »

Категория: МОЗ информирует | Просмотров: 860 | Дата: 09-Июл-2008

 
Візит до "Національного інституту раку" став логічним продовженням робочої програми Міністра охорони здоров'я Василя Князевича з питання надання медичної допомоги онкохворим в Україні.

Спільно з керівником Інституту Борисом Щепотіним відвідувачі оглянули відділення дитячої онкології, Відділення пухлин черевної порожнини та заочеревенного простору, відділ променевої діагностики, променевої терапії та ядерної медицини.

У своєму виступі Василь Князевич зазначив, що про значимість проблеми раку свідчить той факт, що в Україні щорічно реєструється більше 160 тисяч нових випадків злоякісних новоутворень та більше 85 тисяч смертей від цієї хвороби, на обліку онкологічних закладів перебуває 910 тисяч онкологічних хворих. Рак, як причина смерті, займає друге місце в структурі смертності населення України після серцево-судинних захворювань і разом з ними визначає рівень здоров'я нації.

Захворюваність від раку постійно зростає у зв'язку з несприятливою екологічною ситуацією та значним постарінням населення. Протягом життя кожен третій-четвертий чоловік і кожна п'ята жінка в Україні має ризик захворіти на рак.

У порівнянні з країнами ЄС через запізнілу діагностику онкологічних захворювань, в Україні залишається високим відсоток онкологічних хворих, які помирають протягом одного року після встановлення діагнозу. Так, в ЄС їх 26 %, в Україні - 36 %. Щодо п'ятирічного вижив ... Читать дальше »

Категория: МОЗ информирует | Просмотров: 907 | Дата: 09-Июл-2008

 
У міністерстві охорони здоров’я України тривають “круглі столи”, покликані запобігти негативному впливу потужної антивакцинальної кампанії, яка розгорнулася останнім часом у суспільстві.

Головні педіатри, головні позаштатні спеціалісти із спеціальності "Дитячі інфекційні хвороби", “Дитяча імунологія“ МОЗ АР Крим, управлінь охорони здоров’я обласних, Київської та Севастопольської міських державних адміністрацій, завідуючих кафедрами педіатрії вищих медичних навчальних закладів ІІІ-ІV рівнів акредитації зустрілися в приміщенні міністерства, аби визначити позицію фахівців цього напрямку в питанні проведення додаткової імунізації проти кору та краснухи в Україні

Вони обговорили наступні питання:

1. Доказова база щодо проведення додаткової імунізації проти кору і краснухи в Україні (Доповідач: асистент кафедри дитячих інфекційних хвороб з курсом дитячої клінічної імунології Національної медичної академії післядипломної освіти ім.П.Л.Шупика МОЗ України Федір Лапій);

2. Питання якості та підстави до використання застосованої вакцини (Доповідач: Заступник Міністра охорони здоров’я України Віктор Рибчук);

3. Стратегія розвитку імунопрофілактики інфекційних захворювань у дітей (Доповідач: Головний спеціаліст МОЗ із спеціальності “Дитяча імунологія“, Завідуюча кафедрою дитячих інфекційних хвороб з курсом дитячої клін ... Читать дальше »

Категория: МОЗ информирует | Просмотров: 733 | Дата: 09-Июл-2008

 

ЗАХВОРЮВАННЯ НА ГРИП ТА ГРЗ
станом на 07.07.2008 року (контрольні міста)

Захворіло ...
Всього
Дорослі
Діти
з 30.06 по 06.07 17503 7438 10065
з 23.06 по 29.06 20699 9497 11202
... Читать дальше »
Категория: МОЗ информирует | Просмотров: 811 | Дата: 09-Июл-2008

 
МОЗ України спільно з Академією медичних наук зробить обґрунтований прогноз епідситуації на найближчі 50 роківу випадку відмови від додаткової імунізації проти кору та краснухи, а також Держпрограми з імунопрофілактики

Відбулося розширене засідання колегії Міністерства охорони здоров’я України за участю широкого представництва начальників управлінь охорони здоров’я облдержадміністрацій усіх регіонів України.

Заслухавши і обговоривши доповіді в.о. Першого заступника Міністра, головного державного санітарного лікаря України Анатолія Пономаренка та заступника Міністра Валерій Бідного - керівника оперативного штабу МОЗ щодо ситуації, що склалася навколо проведення додаткової імунізації населення проти кору та краснухи, учасники колегії визнали дії МОЗ щодо організації та проведення додаткової імунізації населення України проти кору та краснухи такими, що відповідають епідемічній ситуації в країні серед населення вікової групи 16-29 років та чинному законодавству.

Учасники Колегії заслухали підсумки роботи Комісії, яка вивчала ситуацію навколо смерті Тищенка А.В.

За інформацією членів комісії, на сьогодні щеплено прекваліфікованою ВООЗ вакциною від кору та краснухи 113 366 людей в різних регіонах України. Лікарями зареєстровано лише 0,076% поствакцинальних реакцій передбачених в інструкції до вакцини. К ... Читать дальше »

Категория: МОЗ информирует | Просмотров: 752 | Дата: 09-Июл-2008

 
На Дніпропетровському закритому виробничому об`єднанні "Придніпровський хімічний завод" існує загроза виникнення надзвичайної ситуації через незадовільні умови утримання хвостосховищ підприємства. Про це заявив Міністр з питань надзвичайних ситуацій Володимир Шандра під час відвідин Придніпровського хімзаводу, де він вивчав екологічну ситуацію. В.Шандра відзначив, що хвостосховище цього підприємства є джерелом забруднення радіонуклідами не тільки поверхневих і підземних вод, але й атмосфери, ґрунтів міста і районів, які знаходяться поряд, у зв`язку з виділенням радіоподібних природних радіонуклідів і пилу з поверхні хвостосховищ. "Незадовільні умови зберігання відходів, відсутність систем радіаційного моніторингу можуть привести до загрози виникнення надзвичайній ситуації, пов`язаної з радіоактивним забрудненням навколишнього середовища, шкідливою дією на стан здоров`я населення", – сказав він. За його словами, для поліпшення ситуації необхідне рішення ряду питань на державному рівні. "Передбачити в Держбюджеті окремим рядком щорічне фінансування для вирішення проблем хвостосховищ колишнього виробничого об`єднання "Придніпровський хімзавод", окреме фінансування держпрограми, а також законодавчо визначити статус хвостосховищ відходів уранового виробництва", – пояснив В.Шандра.
ВО "Придніпровський хімзавод" із 1949 до 1991 року переробляло доменний шлак, урановмісні концентрати та руду. У його хвостосховищах знаходяться понад 42 млн. тон ... Читать дальше »
Просмотров: 723 | Дата: 09-Июл-2008

 
8-го липня Міністр МНС Володимир Шандра під час робочої поїздки на Дніпропетровщину відвідає промислові майданчики колишнього виробничого об’єднання „Придніпровський хімічний завод”, де вивчить ситуацію щодо приведення об’єктів в екологічно безпечний стан.
Хвостосховища Придніпровського хімзаводу є джерелами забруднення природними радіонуклідами не тільки поверхневих та підземних вод, але й атмосфери, ґрунтів міста та районів, які межують з ними у зв’язку з виділенням газоподібних природних радіонуклідів та пилу з поверхні хвостосховищ.
Міністр Володимир Шандра вважає: існує низка проблемних питань, які потребують негайного вирішення на державному рівні: необхідно передбачити в Держбюджеті окремим рядком щорічне поточне фінансування для вирішення проблем хвостосховищ колишнього ВО «Придніпровський хімічний завод» та передбачити фінансування Держпрограми окремим рядком.
Очільник МНС також вивчатиме ситуацію з виконанням Державної програми приведення небезпечних об’єктів виробничого об’єднання «Придніпровський хімічний завод» в екологічно безпечний стан і забезпечення захисту населення від шкідливого впливу іонізуючого випромінювання. Ця держпрограма була ухвалена 2003 року, щоб не допустити виникнення надзвичайної ситуації, пов’язаної з радіоактивним забрудненням навколишнього природного середовища, шкідливим впливом на стан здоров’я населення.
 
Категория: МНС информирует | Просмотров: 799 | Дата: 08-Июл-2008

 
Днями на базі Старокостянтинівського молокозаводу, що на Хмельниччині, рятувальники МНС провели комплексні заняття з керівним складом молокопереробної галузі регіону. Керівники підприємств мали нагоду на власні очі побачити, як відпрацьовується порядок гасіння пожежі при виливі нафтопродуктів на автозаправній станції. До навчань залучалась хіміко-радіологічна лабораторія Аварійно-рятувального загону спеціального призначення облуправління МНС. Надсучасні прилади радіаційної та хімічної розвідки, метеорологічного прогнозу та навігації справили незабутнє враження на присутніх, адже молокопереробна галузь є досить потенційно небезпечною, де технологічним процесом передбачене використання такої небезпечної хімічної речовини, як аміак. Начальник Старокостянтинівського райвідділу МНС Олег Борикін ознайомив присутніх із потужним та сучасним аварійно-рятувальним обладнанням, яке знаходиться на озброєні рятувальників. Він також розповів про реальні випадки, коли завдяки цьому обладнанню врятоване не одне людське життя, ліквідовані різні надзвичайні ситуації техногенного та природного походження. Присутні були у захваті від побаченого, і вже вкотре переконалися, що рятувальна служба МНС будь-якої миті спроможна ліквідувати надзвичайні ситуації, які можуть виникати на подібних підприємствах.
 
Категория: МНС информирует | Просмотров: 818 | Дата: 08-Июл-2008

 
Міністр МНС Володимир Шандра заявив в інтерв’ю українській службі ВВС у Лондоні: «Будівництво безпечного конфайнменту „Укриття” на Чорнобильській АЕС розпочнеться взимку 2009 року і завершиться влітку 2012 року. Зараз іде проектування „Укриття”. Міністр повідомив про свою зустріч у Головному офісі ЄБРР із Віце-президентом Хорстом Райхенбахом та Директором департаменту ядерної безпеки Вінсом Новаком, присвячену підготовці до засідань Асамблеї країн-донорів Чорнобильського фонду „Укриття” та Асамблеї країн-вкладників Рахунку ядерної безпеки, що відбудуться 15-го липня в Лондоні. Тоді країни-донори і заслухають звіт компаній, які ведуть проектування безпечного конфайнменту та розпочинають роботи з його будівництва. Також Європейський Банк Реконструкції та Розвитку (адміністратор донорських коштів) звітуватиме на Асамблеї донорів про те, як проходять роботи зі спорудження об’єкту „Укриття”. Міністр Володимир Шандра повідомив, що, за інформацією представників Банку, крім, обговорення питань поточного стану реалізації проектів на проммайданчику ЧАЕС, представники країн-донорів оголосять про додаткові внески до Чорнобильського фонду „Укриття” та Рахунку ядерної безпеки. До того ж, за словами очільника МНС, Уряд України також готує декларативну заяву про додатковий внесок.
На сьогоднішній день ЄБРР є найбільшим інституційним інвестором в Україну. За час співробітництва нашо ... Читать дальше »
Категория: МНС информирует | Просмотров: 704 | Дата: 08-Июл-2008

Copyright Safety.at.ua © 2024