БЕЗОПАСНОСТЬ - прежде всего!
Четверг, 02-Май-2024, 11:11:23 AM
Разделы новостей
МНС информирует [80]
По материалам МНС
МОЗ информирует [14]
Новости в сфере охраны здоровья
ФСНС [7]
Фонд страхования от несчастных случаев на производстве
ГГПН [44]
Госгорпромнадзор информирует
Охрана труда [2]
Форма входа
Календарь новостей
«  Май 2024  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031
Поиск
Друзья сайта
Мини-чат
200
Наш опрос
Каков уровень охраны труда на Вашем предприятии?
Всего ответов: 30
Статистика

Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0


 

Вы вошли как Гость | Группа "Гости"Приветствую Вас Гость | RSS
Главная » Архив материалов
« 1 2 ... 12 13 14 15 »
 
На вулиці: уникайте дерев, що окремо стоять; не торкайтеся металевих предметів; сядьте навшпиньки, поставте ноги разом і обхопіть їх руками; переконайтеся, що всі металеві предмети знаходяться не ближче 5 метрів; на стадіоні відійдіть подалі від прапорів, стовпів, приберіть парасольки; у горах тримайтеся далеко від вершин, не торкайтеся мокрих скель; тримайтеся подалі від води (удар блискавки у воду може бути смертельний на відстані 100 м); на судні підіть із палуби, не торкайтеся металевих частин; не бігайте, оскільки пітна шкіра і швидкий рух «притягають» блискавку.
Удома: вимкніть радіо і телевізор, не користуйтеся електроприладами та телефоном; не створюйте протяг; будівля повинна бути захищена громовідводом.
 
 
Категория: МНС информирует | Просмотров: 816 | Дата: 08-Июл-2008

За вікном спекотний червень. Усе більше хочеться покинути квартиру й відправитися на природу, здебільшого – до лісу або річки. Тому на часі говорити про воду, а точніше – про правила поводження на водоймах, аби відпочинок приносив радість. Усім відомо, що вода – чудодійний засіб оздоровлення організму. Купання дає людині фізичне та моральне задоволення, допомагає позбутися стресів. Але, на жаль, для декого відпочинок біля води закінчується трагедією.
Як уникнути трагедії на воді. Варто пам’ятати, що основними умовами безпеки є правильний вибір і обладнання місць для купання; навчання дорослих та дітей плаванню, суворе дотримання правил поведінки під час купання і катання на плавзасобах, постійний контроль за дітьми у воді з боку дорослих. Відпочинок на воді допускається тільки у спеціально відведених місцевими органами влади та обладнаних для цього місцях. Безпечніше відпочивати на воді у світлу частину доби. Купатися дозволяється в спокійну безвітряну погоду при температурі води не менше +18, повітря не нижче +24.
Не лізьте у воду в незнайомому для вас місці, уникайте води зі швидкою течією, не заходьте у воду напідпитку, ніколи не плавайте наодинці, особливо якщо не впевнені у своїх силах; купаючись на “дикому пляжі” чи у незнайомому місці – не пірнайте з берега, гірки, дерева; у воду слід входити неспішно, обережно пробуючи ... Читать дальше »
Категория: МНС информирует | Просмотров: 741 | Дата: 08-Июл-2008

 
Якщо ви відчули запах газу в під`їзді, негайно зателефонуйте в аварійну газову службу! Разом із сусідами спробуйте виявити місце і джерело витоку газу. Якщо необхідно проникнути в квартиру, звідки йде газ, ламайте двері. Оголосіть про небезпеку всім мешканцям будинку, переконайте їх не користуватися електричними дзвінками і відкритим вогнем. Повідомте диспетчеру ГРЕП про те, що трапилося, і попросіть тимчасово відключити ліфт у під`їзді (попередньо вивівши звідти людей). Евакуюйте мешканців із найближчих до джерела витоку газу квартир, виведіть на вулицю дітей і літніх осіб, дихаючи через мокру хустинку. Розчиніть у під`їзді вікна і двері, ретельно провітріть його. Після прибуття фахівців газової служби вкажіть їм джерело витоку газу і виконуйте їхні вказівки.

Якщо стався вибух газу, негайно викличте аварійну газову службу, пожежну охорону, міліцію і “швидку допомогу”, по можливості рятуйте сусідів з-під уламків стін і перекриттів, застосовуючи підручні засоби (ломи, багри, лопати, автомобільний домкрат і т.ін.), гасіть пожежу. Будьте гранично обережні: вибухи можуть повторитися. Якщо під час вибуху в сусідів ви перебуваєте у квартирі, перекрийте подачу газу і вимкніть всю електрику, негайно залишіть квартиру, закривши за собою двері. Якщо ви не зайняті гасінням пожежі або порятунком людей, вийдіть на вулицю і, залишаючись там до прибуття рятувальників, надайте першу мед ... Читать дальше »
Категория: МНС информирует | Просмотров: 862 | Дата: 08-Июл-2008

 
Днями в Івано-Франківську на базі спортивно-оздоровчого комплексу Головного облуправління МНС імені Героїв-пожежних відбулися обласні змагання юних рятувальників „Школа безпеки”. Такі заходи проводяться з метою популяризації серед дітей та молоді здорового і безпечного способу життя та підвищення рівня знань дітей правил безпеки життєдіяльності. „Знати – щоб передбачити, передбачити – щоб діяти,” – саме під таким девізом проходили цьогорічні змагання юних рятувальників. Організаторами зборів-змагань «Школа безпеки» є Головне управління МНС в Івано-Франківській області, Управління освіти і науки ОДА та обласний Навчально-методичний центр цивільного захисту та безпеки життєдіяльності. Теплого сонячного ранку представники сімнадцяти районів Івано-Франківщини зібралися, щоб боротися за звання найкращих. Вступне слово організаторів дійства, державний гімн – і у літньому небі замайорів жовто-блакитний український стяг, символізуючи початок нелегкої боротьби. У програмі змагань були пожежна естафета та «бойове розгортання» від пожежного автомобіля. Усі учасники хвилювалися, але це й не дивно: сюди приїхали кращі з кращих, тому на легку перемогу годі було й сподіватися. Проте кожен мріяв не лише побачити свою команду на п`єдесталі переможців, а й показати в повній мірі власну вправність та фізичну загартованість. Пожежна ... Читать дальше »
Категория: МНС информирует | Просмотров: 793 | Дата: 08-Июл-2008

В Україні триває акція „Зробимо життя безпечним”, започаткована МНС. В її рамках Головне управління МНС у Харківській області проводить у дитячих оздоровчих таборах заходи щодо попередження загибелі дітей при надзвичайних ситуаціях та пожежах. З початку літа працівники МНС щотижня проводять зустрічі у таборах та інших місцях відпочинку. Так, 3-го липня рятувальники Дзержинського РВ, спільно з центром пропаганди ГУМНС, у дитячому оздоровчому таборі «Ракета» зустрілися з відпочиваючими. Інспектор РВ Олександр Кузнєцов розповів про причини виникнення надзвичайних ситуацій і нагадав основні правила безпеки життєдіяльності під час літнього відпочинку, не залишивши поза увагою такі теми, як пожежна і техногенна безпека, правила поведінки на воді, в лісі, під час виявлення невідомих предметів тощо. Майже кожна дитина мала змогу розповісти всім присутнім про надзвичайні ситуації, у які потрапляла або стала свідком та про відчуття, які виникали у цей час. Після теоретичної частини пройшла конкурсна програма, у якій взяли учать майже всі присутні діти, і ніхто не залишився без подарунку. Після конкурсу малюнків на асфальті кожен маленький художник розповів про причини виникнення надзвичайних ситуацій, зображених на його картині. До того ж хлопці й дівчата з цікавістю спостерігали, як рятувальники гасять умовну пожежу, підіймають за допомогою пневмоподушки важкі предмети та розрізають за допомогою спеціального о ... Читать дальше »
Категория: МНС информирует | Просмотров: 1062 | Дата: 08-Июл-2008

Як правило, відпочинок і оздоровлення асоціюються з подорожжю до моря. Про нього згадують узимку і мріють уже навесні. Якщо людина ділиться враженнями про відпустку і говорить, що була на морі, вже наперед можна робити висновок про корисний, змістовний відпочинок. Хоча рідко хто, купуючи путівку на узбережжя, згадує при цьому таке слово, як безпечний, починаючи з номера у будівлі пансіонату і завершуючи блаженством купання у морських хвилях. А от для рятувальників МНС – це на першому місці.
Про посилення пожежної і техногенної безпеки оздоровчих закладів Херсонської області фахівці почали дбати ще на початку березня, а зараз настав час ще раз переконатися, що зусилля були не марними. До цієї подорожі запросили і працівників засобів масової інформації, щоб вони могли на власні очі побачити реальний стан справ і розповісти, на якому рівні розпочався оздоровчий сезон в області. Спершу попрямували до Скадовського району, на території якого знаходяться 26 дитячих і 44 сімейного типу оздоровчих закладів. З метою безпеки під час купання на пляжах діють 6 рятувальних станцій і 60 рятувальних постів на кожному закріпленому пляжі. Для наочного зразка навідалися до пансіонату, якому всього три роки і під час його проектування відразу були покладені в основу питання безпеки відпочиваючих. Як зазначив інженер з техніки безпеки Аркадій Смірнов, тут нормально спр ... Читать дальше »
Категория: МНС информирует | Просмотров: 751 | Дата: 08-Июл-2008

 
Безцінна прикраса землі, національне багатство, зелені легені планети, «фабрика» з виробництва кисню... Як тільки не називають ліс! Про нього можна говорити нескінченно. Недарма образ лісу ввійшов у народні легенди й пісні, в художню літературу та кіно, залишився на полотнах великих майстрів живопису. Ліс дарує людині радість, натхнення, відпочинок, краще всіляких ліків допомагає зберегти фізичне й моральне здоров`я, зняти нервову напругу. Особливо це актуально для Луганщини, де безліч промислових підприємств викидають в атмосферу шкідливі для навколишнього середовища речовини. Проте так уже склалося історично, що живемо ми в степовому краю, де мало природних лісів і ростуть вони тільки вздовж річок Сіверський Донець, Айдар і Деркул. Зими в нас морозні й малосніжні, спекотне літо приносить із собою суховії, ґрунти кам`янисті і піщані. Можна собі уявити, наскільки важко виростити ліс у сухому степу Донбасу. Наприклад, для ялинки заввишки в 1 метр потрібні 7-8 років, а для повноцінного лісу необхідно кілька десятиліть. У Луганській області близько 340 тисяч гектарів лісів, і практично всі вони рукотворні. Завдяки вмілим і турботливим рукам лісоводів на великих піщаних масивах з`явилися прекрасні хвойні ліси, що змінили ландшафт і поліпшили мікроклімат області. Справжньою перлиною стали кремінські та новоайдарські масиви, де роз ... Читать дальше »
Категория: МНС информирует | Просмотров: 1145 | Дата: 08-Июл-2008

 
За ініціативою Головного управління МНС у Донецькій області 5-го травня, перед початком збирання врожаю, облдержадміністрацією прийняте розпорядження №190 щодо охорони врожаю 2008 року від пожеж, забезпечення пожежної безпеки на об’єктах сільгосппідприємств області та посилення протипожежного захисту в сільській місцевості. Вже в поточному році, 12-го червня, пожежа сталася у Володарському районі, в селі Кременівка, на території агроцеху №14 ДП „Іллічагродонбас”. Там вогнем знищені 95 тонн сіна, збиток склав 57420 гривень. Причина пожежі – підпал...
На території регіону на обліку 350 сільгосппідприємств та 362 фермерських господарства. З метою недопущення втрат зернових та грубих кормів від пожеж та інших надзвичайних ситуацій у місцях збирання, зберігання та переробки урожаю в поточному році ГУМНС проводяться позапланові перевірки. Протягом травня-червня перевірені 298 сільгосппідприємств та 200 великих фермерських господарств. За результатами перевірок приписами Держпожнагляду МНС запропоновані до виконання 13886 заходів, із яких 494 уже виконані за результатами повторних перевірок. Застосовувалися запобіжні заходи щодо призупинення експлуатації 27 будівель та споруд, 197 приміщень, 1185 дільниць електромережі, а також 15 місць зберігання грубих кормів. До адміністративної відповідальності притягнуті 75 керівників та 96 посадових ... Читать дальше »
Категория: МНС информирует | Просмотров: 835 | Дата: 08-Июл-2008

 
На Волині, у світлиці Головного облуправління МНС, його начальник Володимир Грушовінчук і керуючий Волинською єпархією Української Православної церкви Київського патріархату єпископ Михаїл підписали Угоду про співпрацю. Церква зобов’язалася взяти духовну опіку над рятувальниками МНС, і відтепер спеціально призначений священик, який безпосередньо здійснюватиме богослужіння для бійців Народної служби порятунку МНС „01”. Це дуже важливо для особового складу, адже зазвичай він захищає від пожеж та інших надзвичайних ситуацій людське життя та народне добро. „Професійна витримка та впевненість рятувальника багато у чому завдячує стійкій духовній та світоглядній позиції, – зауважив пан В.Грушовинчук, а без релігійного підґрунтя досягти цього зазвичай неможливо”.
Підписання цього документу стало черговим етапом у взаємовідносинах МНС із Церквою. Досі наші співробітники плідно співпрацювали зі священнослужителями у профілактичному напрямку, навчали парафіян правил безпеки життєдіяльності. „Гріховність – це прямий шлях до самознищення, втрати сенсу буття”, – зазначив єпископ Михаїл. Приклад цьому – сумна статистика загибелі у вогні так званих неблагополучних верств населення. Тому похвально, що Церква, призначена для духовного вдосконалення людини, і рятувальна служба, що стоїть на сторожі життя та добробуту громадян, мають спільні світогляд ... Читать дальше »
Категория: МНС информирует | Просмотров: 794 | Дата: 08-Июл-2008

У період літніх канікул батьки намагаються організувати своїй дитині не просто відпочинок, а відпочинок із користю. Безумовно, свіже повітря, річка, розваги – добре, та якщо все це пов’язати із знаннями щодо безпеки життєдіяльності (враховуючи те, що школярі знають про це переважно з уроків), відображеними в іграх, вікторинах, конкурсах – ще краще. З цим завжди допоможуть працівники ГУМНС у Кіровоградській області, за участі і підтримки яких проходить акція „Запобігти. Врятувати. Допомогти”. До речі, від початку року на Кіровоградщині проведені вже 24 таких акції. Нині вона пройшла у дитячому оздоровчому таборі „Сонячний”. Тут відбулося своєрідне відкриття сезону в оздоровчих таборах.
У сценарії заходу передбачені показові виступи працівників пожежно-рятувальної служби МНС, під час яких діти змогли ближче ознайомитися з пожежною технікою та рятувальним обладнанням, побачити на власні очі як за допомогою порошкового вогнегасника у лічені хвилини здійснюється гасіння пожежі у протвені, лафетним стволом та ГПС-600. Незабутнє враження на присутніх склали дії рятувальників під час умовної пожежі, де бійці винесли з будинку непритомного „постраждалого” та надали йому першу допомогу. Урізноманітнення конкурсно-розважальної програми дало змогу майже всім прис ... Читать дальше »
Категория: МНС информирует | Просмотров: 898 | Дата: 08-Июл-2008

Copyright Safety.at.ua © 2024