БЕЗОПАСНОСТЬ - прежде всего!
Четверг, 02-Май-2024, 12:51:00 PM
Разделы новостей
МНС информирует [80]
По материалам МНС
МОЗ информирует [14]
Новости в сфере охраны здоровья
ФСНС [7]
Фонд страхования от несчастных случаев на производстве
ГГПН [44]
Госгорпромнадзор информирует
Охрана труда [2]
Форма входа
Календарь новостей
«  Май 2024  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031
Поиск
Друзья сайта
Мини-чат
200
Наш опрос
Каков уровень охраны труда на Вашем предприятии?
Всего ответов: 30
Статистика

Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0


 

Вы вошли как Гость | Группа "Гости"Приветствую Вас Гость | RSS
Главная » Архив материалов
« 1 2 3 4 ... 14 15 »

У рамках традиційного Тижня охорони праці на території Шосткинського казенного заводу «Імпульс» висадили «Алею охорони праці». Організаторами акції стали територіальне управління Держгірпромнагляду по Сумській області, Сумський експертно-технічний центр і ШКЗ заводом «Імпульс».

Категория: ГГПН | Просмотров: 878 | Дата: 27-Апр-2009

Про діяльність виконавчої дирекції Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України щодо здійснення заходів з профілактики виробничого травматизму та професійних захворювань розповідає директор виконавчої дирекції Фонду Станіслав Богданов:

«28 квітня в Україні щорічно відзначають День охорони праці. У 2009 році цей день співпадає з 90 річчям утворення Міжнародної організації праці, що проходить під гаслом: «90 років діяльності МОП за соціальну справедливість».

Зараз наша країна, як і багато інших держав світу, переживає складні часи фінансово-економічної кризи. Однак, за будь-яких обставин конституційне право працівника на належні, безпечні та здорові умови праці повинно забезпечуватись роботодавцем і бути предметом особливої турботи та контролю держави.

Загалом ризик загибелі або травмування працівників у галузях національної економіки залишається значно вищим, ніж у розвинених європейських країнах. Через незадовільні санітарно-гігієнічні умови праці щороку зростає й кількість осіб, які отримують професійні захворювання. Тому напередодні цього дня увага всього суспільства зосереджена на об’єднанні зусиль для забезпечення здорових та безпечних умов праці на кожно ... Читать дальше »

Категория: ФСНС | Просмотров: 1309 | Дата: 22-Апр-2009

Анонс подій на 21 - 24 квітня 2009 року, що відбудуться за участю працівників виконавчої дирекції Фонду та її робочих органів в Автономній Республіці Крим, областях, містах Києві та Севастополі

... Читать дальше »
Категория: ФСНС | Просмотров: 953 | Дата: 22-Апр-2009

13 квітня відбулося засідання Хмельницького обласного організаційного комітету з проведення щорічного огляду-конкурсу на кращу організацію роботи з охорони праці, зниження травматизму, професійних захворювань та загибелі працюючих на виробництві за участю начальника управління виконавчої дирекції Фонду у Хмельницькій області Л. Новіцького та начальника відділу організації профілактики виробничого травматизму та медичного обслуговування В.Мельника.

За сумою набраних балів серед підприємств із середньообліковою чисельністю працюючих до 100 осіб 1-е місце зайняло ВАТ «Агрохім» Полонського району. Серед підприємств із середньообліковою чисельністю працюючих від 100 до 1000 осіб за сумою набраних балів 1-е місце зайняло ВАТ «Славутський солодовий завод» м. Славута. Серед підприємств із середньообліковою чисельністю працюючих понад 1000 осіб 1-е місце зайняло ВП «Хмельницька АЕС» м. Нетішин. Також відмічено підприємство бюджетної сфери, яке серед інших установ має найкращі показники в організації роботи з питань охорони праці, це «Хмельницька обласна психіатрична лікарня №1» Ярмолинецького району.

14 квітня в управлінні виконавчої дирекції Фонду у Закарпатській області проведено навчальний семінар з начальниками, заступниками начальників та страховими експертами з охорони праці відділень по питанню роботи із системою оцінки стану виробничого травмат ... Читать дальше »

Категория: ФСНС | Просмотров: 955 | Дата: 21-Апр-2009

За результатами комплексної перевірки в Прилуцькому управлінні газопостачання та газифікації ВАТ „Чернігівгаз” 10 посадових осіб і 6 працівників притягнуті до адміністративної відповідальності за порушення вимог законодавчих та нормативних документів з охорони праці та промислової безпеки. Комісією роботу підприємства з безпеки виробництва визнано недостатньою.

Категория: ГГПН | Просмотров: 1034 | Дата: 21-Апр-2009

15 квітня у Будинку Федерації профспілок Кіровоградської області відбулася прес-конференція для представників засобів масової інформації , присвячена питанням організації проведення Тижня охорони праці, стану промислової безпеки та охорони праці в області. В ній взяли участь начальник теруправління Держгірпромнагляду по Кіровоградській області Володимир Береславський, директор виконавчої дирекції обласної організації роботодавців України Олександр Саінсус та головний спеціаліст-технічний інспектор праці Юрій Постола тій.

Категория: ГГПН | Просмотров: 789 | Дата: 21-Апр-2009

З метою запобігання нещасних випадків, пов’язаних з порушеннями під час використання населенням газу у побуті, працівники Світловодського управління експлуатації газового господарства ВАТ «Кіровоградгаз» розгорнули активну роботу по обстеженню стану безпеки експлуатації внутрібудинкового газового обладнання, газодимовідвідних каналів та газових приладів житлового фонду міста Світловодська та його селища-супутника Власівка. Під час обстеження спеціалісти роз’єднують в квартирах власників будинків та квартиронаймачів, які самовільно встановили і використовують несанкціоновані газові водонагрівачі. На 15 квітня від системи газопостачання газівниками вже від’єднано 616 небезпечних проточних водонагрівачів.

Категория: ГГПН | Просмотров: 771 | Дата: 21-Апр-2009

За підсумками роботи впродовж трьох місяців в області спостерігається зниження загального травматизму, а також травматизму зі смертельними наслідками. У нинішньому, 2009, році травми на виробництві отримали 15 осіб, травму зі смертельним наслідком – одна особа.

Категория: ГГПН | Просмотров: 743 | Дата: 21-Апр-2009

Об 11:00 24-го квітня у Чорнобильській зоні відбудеться урочиста церемонія з нагоди завершення будівництва Промислового комплексу поводження з твердими радіоактивними відходами (ПКПТРВ) та передачі його українській стороні за участю Міністра МНС Володимира Шандри та Посла, Голови Представництва Європейської Комісії в Україні Його Високоповажності Жозе Мануела Пінту Тейшеру.

Акредитація журналістів закінчується о 12:00 23-го квітня.
Виключно до визначеного часу на ел. адресу kroli@mns.gov.ua або номер факсу 247-32-13 необхідно передати наступні дані журналіста (відеооператора, фотокореспондента):

- прізвище та ім’я журналіста (відеооператора, фотокора);
- номер паспорту або редакційного посвідчення (з фото);
- номери мобільних телефонів (для оперативного зв’язку).
- марка і номер автомобіля, прізвище, ім’я та дані документів водія редакційного автомобіля.

Час збору акредитованих журналістів, які їхатимуть автобусом МНС: о 07:00 24-го квітня
(МНС, вул. Гончара, 55-а).

Час збору акредитованих журналістів, які їдуть редакційним транспортом, біля КПП „Дитятки”: о 09:30 24-го кв ... Читать дальше »

Категория: МНС информирует | Просмотров: 894 | Дата: 21-Апр-2009

О 12:30 19-го квітня 27-річний Дмитро з двома друзями на власному автомобілі "Таврія" приїхав із Чернігова до села Боромики, щоб відсвяткувати Великдень на березі Десни. Прямуючи селом, вони заїхали у провулок, що круто схиляється до водойми, і там зупинилися. Чоловіки вийшли з машини, щоб оглянути місцевість, коли раптом авто покотилося вниз. Дмитро встиг на ходу заскочити в нього і, ймовірно, намагався вставити ключа у замок запалення, щоб розблокувати кермо, та при цьому забув скористатися гальмами. До річки було близько сорока метрів, тому машина швидко набрала розгін і на швидкості 30-40 кілометрів злетіла у воду з двохметрового обриву. Від сильного удару розбилося лобове скло, а водій мабуть утратив свідомість, адже він не намагався вибратися з автівки. За лічені секунди "Таврія" скрилася під водою. Глибина річки в тому місці складає 4-5 метрів. На місце прибули рятувальники МНС і водолази. Невдовзі легковик і тіло загиблого були вилучені з водойми.

Андрій Хожаїнов,
помічник начальника ГУМНС у Чернігівській області.

Категория: МНС информирует | Просмотров: 839 | Дата: 21-Апр-2009

Copyright Safety.at.ua © 2024