БЕЗОПАСНОСТЬ - прежде всего!
Четверг, 02-Май-2024, 12:11:27 PM
Разделы новостей
МНС информирует [80]
По материалам МНС
МОЗ информирует [14]
Новости в сфере охраны здоровья
ФСНС [7]
Фонд страхования от несчастных случаев на производстве
ГГПН [44]
Госгорпромнадзор информирует
Охрана труда [2]
Форма входа
Календарь новостей
«  Май 2024  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031
Поиск
Друзья сайта
Мини-чат
200
Наш опрос
Каков уровень охраны труда на Вашем предприятии?
Всего ответов: 30
Статистика

Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0


 

Вы вошли как Гость | Группа "Гости"Приветствую Вас Гость | RSS
Главная » Архив материалов
« 1 2 ... 13 14 15

Уже кілька років поспіль тривають дружні стосунки між родинами галичан та колективом навчально-виховного комплексу військово-спортивного профілю Запорізької міської ради «Запорізька Січ» – підшефного навчального закладу Головного управління МНС у Запорізькій області. На Різдво школярі «Запорізької Січі» гостюють у друзів із Галичини, де знайомляться з культурною спадщиною, народними обрядами західних українців. А влітку запоріжці приймають гостей на березі Азовського моря. Так, наприкінці червня, пройшла традиційна зустріч на Запорізькій землі. Цього разу 25 дітей із села Модричи Дрогобицького району Львівської області та 20 запорізьких дітей протягом тижня разом відпочивали в селищі Кирилівка. Основними організаторами заходу виступили директор комплексу «Запорізька Січ» Ганна Тихомирова і начальник ГУМНС Олексій Лепський. У перший день перебування біля моря діти організували урочисте відкриття свого табору. Вони знайомилися між собою, грали у тематичні ігри, а наприкінці веселого і насиченого подіями дня, відбувся вечір знайомств, під час якого учні розповідали про свої інтереси та хобі, успіхи у навчанні та творчості, звучали коломийки, а також сучасні пісні про море, дружбу і щасливе майбутнє…
Кожен день діти проводили в рухливих ... Читать дальше »
Категория: МНС информирует | Просмотров: 864 | Дата: 08-Июл-2008

2-9 липня у Петриківському районі Дніпропетровщини триватиме ІІI Міжнародний (VIІI Всеукраїнський) збір-змагання юних рятувальників „Школа безпеки”, в якому візьмуть участь понад 250 юнаків і дівчат віком від 14 до 17 років із усіх регіонів України – переможці обласних зборів-змагань, а також юні рятувальники з Росії, Білорусі, Польщі, Молдови, Угорщини та інших країн.
О 16:30 3-го липня у Дніпропетровську, на Фестивальній площі, відбудеться церемонія урочистого відкриття збору-змагання.
Головною метою цього заходу є популяризація серед дітей і молоді здорового й активного способу життя, підвищення рівня їх практичної підготовки до дій в екстремальних ситуаціях, навчання з реагування на надзвичайні ситуації, професійна орієнтація й популяризація професії рятувальника, а також розвиток дитячого руху „Школа безпеки” і встановлення дружніх стосунків із юними рятувальниками зарубіжних країн.
Протягом 8 днів команди змагатимуться за звання найкращої. Організатори змагань на всіх етапах створили умови, наближені до реальності, що допоможе дітям по-справжньому показати свої рятувальні якості. Програма дуже насичена: рятувально-прикладна дистанція, дистанція «Пошуково-рятувальні роботи в умовах природного середовища», зведені польові навчання, під час яких відпрацьовуватимуться вправи з психологічн ... Читать дальше »

Категория: МНС информирует | Просмотров: 804 | Дата: 08-Июл-2008

Спеціалісти МНС у Запорізькій області почали перевіряти протипожежний стан гуртожитків вищих навчальних закладів. Як зауважив головний фахівець відділу державного пожежного нагляду ГУМНС МНС Микола Овсов, робиться це для того, щоб керівники гуртожитків змогли ліквідувати всі недоліки вчасно, тобто до початку нового навчального року. За відповідними приписами МНС, недоліки повинні бути усунені у строк від одного до трьох місяців. Так, 1-го липня рятувальники МНС із працівниками ЗМІ провели планову рейдову перевірку гуртожитків №3 і №4 Запорізького Національного Університету, що розташовані на вулиці Залізничній, 22 і 24 в Жовтневому районі обласного центру. Будівлі, в яких приблизно по 250 житлових кімнат, дев’ятиповерхові і вміщують до 620 чоловік. Тому забезпечення пожежної безпеки тут є надзвичайно важливим. Тим паче, зважаючи на те, що мешкає тут молодь, для якої, на жаль, часто не існує правил і заборон. Звичайно ж, про випускників вищих навчальних закладів, такого не скажеш, але ж першокурсники, що живуть далеко від батьків, відчули свободу в своїх діях...
Проте відповідальні за пожбезпеку в гуртожитках запевнили працівників МНС, що вони дуже серйозно ставляться до відповідних питань. Окрім того, рятувальники приходять із перевіркою двічі н ... Читать дальше »
Категория: МНС информирует | Просмотров: 823 | Дата: 08-Июл-2008

Львівський державний університет безпеки життєдіяльності МНС прийняли до асоціації вищих навчальних закладів Європейського Союзу, що працюють у галузі безпеки людини – European Fire Service Colleges Association (EFSCA). За це рішення проголосували всі країни-учасниці ЄС. Офіційна церемонія прийняття відбудеться у жовтні поточного року на установчій сесії асоціації у Варшаві. Вступ до Європейської асоціації закріпить дружні відносини між пожежно-рятувальними службами і вищими навчальними закладами України та країн Європи. Це дозволить значно глибше використовувати досвід країн-членів ЄС із питань забезпечення безпеки людини, координації спільних дій між рятувальними службами України та європейських держав під час масштабних надзвичайних ситуацій, розробляти спільні стандарти та концепції з питань забезпечення безпеки життєдіяльності, використовувати наукові напрацювання та, зрештою, досвід підготовки фахівців. Українську делегацію очолив проректор зі стратегічного планування і контролю Роман Ратушний. Головним питанням цьогорічного самміту була підготовка фахівців пожежно-рятувальних служб із урахуванням проблем, пов’язаних із глобальними змінами клімату. Р.Ратушний виступив з презентаційною доповіддю про львівський навчальний заклад МНС, розповів про наукові напрацювання та розробки, ознайомив уча ... Читать дальше »
Категория: МНС информирует | Просмотров: 875 | Дата: 08-Июл-2008

 
Такий вердикт стосовно відповідності нормативним актам з охорони праці та промислової безпеки фахівець з питань будівництва ДП “Закарпатський експертно-технічний центр” Михайло Довганич протягом останніх місяців виніс не одному десятку робочих проектів найрізноманітніших будівель, що з часом неодмінно будуть зведені як в обласному центрі, так і в найвіддаленіших куточках області...
Категория: ГГПН | Просмотров: 835 | Дата: 08-Июл-2008

 
В результаті перевірки підприємств, що виконують будівельно-монтажні роботи магістральних трубопроводів, фахівцями теруправління Держгірпромнагляду по Сумській області виявлено 12 порушень вимог законодавчих та інших нормативно-правових актів з охорони праці та промислової безпеки, притягнуто до адміністративної відповідальності одну посадову особу.
Категория: ГГПН | Просмотров: 808 | Дата: 07-Июл-2008

За порушення вимог нормативно-правових актів з охорони праці на будмайданчиках Сумщини теруправлінням Держгірпромнагляду по Сумській області притягнуто до адміністративної відповідальності 28 посадових осіб, заборонено експлуатацію 36 одиниць обладнання та виконання 9 видів робіт, виявлено понад 300 порушень вимог законодавчих та нормативно-правових актів з охорони праці та промислової безпеки.

Категория: ГГПН | Просмотров: 884 | Дата: 07-Июл-2008

В.о. першого заступника директора виконавчої дирекції Фонду Сергій Нестеров та начальник управління виконавчої дирекції Фонду в Донецькій області Віктор Крот 5 липня взяли участь в засіданні Урядової комісії з розслідування причин та ліквідації аварії на структурному підрозділі «Шахта ім. Карла Маркса» ДП «Орджонікідзевугілля». Прийом сімей шахтарів, що постраждали під час аварії на шахті, відбувся в м. Єнакієве Донецької області.

С. Нестеров проінформував про те, що родинам загиблих і утриманцям у випадку втрати годувальника буде виплачено: одноразову допомогу сім’ї в разі смерті потерпілого (п’ятирічний заробіток потерпілого) на загальну суму 2,2 млн. грн., одноразову допомогу утриманцям (однорічний заробіток потерпілого) – 434,9 тис. грн. та витрати на поховання. Крім того, всім утриманцям будуть виплачуватись щомісячні страхові виплати, а також пенсія у зв’язку з втратою годувальника, відповідно до чинного законодавства.

Виконавчою дирекцією Фонду вже проводяться виплати одноразової допомоги. Зауважень та претензій до роботи Фонду зі сторони родин потерпілих не було.
 
Фонд СНС України
Категория: ФСНС | Просмотров: 893 | Дата: 04-Июл-2008

2 липня у приміщенні виконавчої дирекції Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України пройшли двосторонні консультації експертів України та Грецької Республіки щодо існуючих систем соціального забезпечення. Від грецької сторони участь у консультаціях брали представники Генерального Секретаріату соціального забезпечення: Анна Різоу – глава делегації, директор Директорату міжнародних зв’язків, Евантіа Сакелларіоу – керівник відділу Директорату системи для самозайнятих осіб, Гова Панагіота – представник відділу двосторонніх договорів Директорату міжнародних зв’язків, Іліана Малісіова – представник Директорату страхування працівників. Виконавчу дирекцію Фонду представляли виконуючий обов’язки першого заступника директора виконавчої дирекції Фонду Сергій Нестеров, заступник директора Світлана Лапчик та керівники самостійних структурних підрозділів.
Представники виконавчої дирекції Фонду розповіли гостям з Греції про основні статутні напрями діяльності Фонду, зокрема про забезпечення надходження доходів, облік страхувальників та страхові тарифи, про відшкодування шкоди потерпілим на виробництві, їх медичну, професійну та соціальну реабілітацію, а також про здійснення Фондом профілактики нещасних випадків та профзахворювань на підприємствах, в установах та організаціях. Відбувся конструктивний та цікавий діалог, учасники консул ... Читать дальше »
Категория: ФСНС | Просмотров: 847 | Дата: 02-Июл-2008

1 липня виконуючий обов’язки першого заступника директора виконавчої дирекції Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України Сергій Нестеров взяв участь у Національній тристоронній конференції «Україна – на шляху до ратифікації Європейського кодексу соціального забезпечення та Конвенції МОП №102». Конференцію відкрила Міністр праці та соціальної політики України Людмила Денісова. У своєму виступі вона розповіла про наближення системи соціального забезпечення України до рівня європейських та міжнародних стандартів.

У конференції брали участь заступник Міністра праці та соціальної політики України Віктор Іванкевич, представники Ради Європи Анна Гомез та Міжнародної організації праці Олександр Єгоров, представник Регіонального офісу МБП для країн Центральної та Східної Європи Кеніш Хіроші, також були присутні представники Головного науково-експертного управління апарату Верховної Ради України та Центру Перспективних соціальних досліджень Мінпраці, сторони соціального партнерства.

Учасники конференції розглянули результати дослідження українського законодавства у сфері соціального забезпечення, проведеного за сприяння Ради Європи та МОП незалежними експертами. Обговорили загальні тенденції економічних та демографічних факторів у реформуванні соціального забезпечення, а також хід підготовки до підписання Україною Європейського кодексу соціального забезпечення ... Читать дальше »
Категория: ФСНС | Просмотров: 851 | Дата: 02-Июл-2008

1-10 11-20 ... 121-130 131-140 141-150
Copyright Safety.at.ua © 2024