БЕЗОПАСНОСТЬ - прежде всего!
Пятница, 17-Май-2024, 8:25:41 AM
Разделы новостей
МНС информирует [80]
По материалам МНС
МОЗ информирует [14]
Новости в сфере охраны здоровья
ФСНС [7]
Фонд страхования от несчастных случаев на производстве
ГГПН [44]
Госгорпромнадзор информирует
Охрана труда [2]
Форма входа
Календарь новостей
«  Май 2024  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031
Поиск
Друзья сайта
Мини-чат
200
Наш опрос
Оцените мой сайт
Всего ответов: 20
Статистика

Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0


 

Вы вошли как Гость | Группа "Гости"Приветствую Вас Гость | RSS
Главная » Архив материалов
« 1 2 3 4 5 6 ... 14 15 »

Життя та здоров’я на робочому місці – основне право людини. Сьогодні під цим гаслом вийшли на маршрут тролейбуси та автобуси Полтави і Кременчука. Розмістили девіз Тижня охорони праці на міському транспорті з метою привернення уваги населення до проведення тижневика та звернення до роботодавців з пропозицією підтримати гуманну акцію, присвячену Дню охорони праці. На завершальному етапі розповсюдження інформаційних листівок, буклетів, проведення семінарів та лекцій з питань промислової безпеки та безпечної життєдіяльності населення.

Категория: ГГПН | Просмотров: 826 | Дата: 15-Апр-2009

Сайт запущен в РАБОТУ в тестовом режиме. Постепенно ресурс будет наполнятся тематическим содержимым: законами, постановлениями, инструкциями, положениями, различной документацией в области ОТ и ПБ (ГО) и тд. Спасибо за проявленное внимание и терпение. Ждем Ваших отзывов и предложений.
Просмотров: 783 | Дата: 14-Апр-2009

За рекомендацією Міжнародної організації праці у 2009 році захід проводиться під девізом «Життя та здоров’я на робочому місці – основне право людини»

ЗВЕРНЕННЯ
організаційного комітету з підготовки та проведення в Україні заходів з нагоди дня охорони праці до центральних і місцевих органів виконавчої влади, об'єднань роботодавців та профспілок, засобів масової інформації, керівників і працівників підприємств, установ, організацій України

Шановні колеги!

З огляду на тяжкість наслідків нещасних випадків і захворювань, пов'язаних з працею на виробництві та намагаючись привернути увагу світового співтовариства до створення належних умов праці для людини за принципом пріоритетності її життя та здоров'я, Міжнародна організація праці (МОП) щороку відзначає Всесвітній день охорони праці.

Згідно з Указом Президента України від 18 серпня 2006 року № 685/2006 встановлено національний Д ... Читать дальше »

Категория: ФСНС | Просмотров: 1242 | Дата: 01-Апр-2009

Із 30-го березня до 10-го квітня 2009 року Міністерство України з питань надзвичайних ситуацій та у справах захисту населення від наслідків Чорнобильської катастрофи проведе інформаційну інтернет-конференцію "Чорнобиль – довгий слід трагедії" з нагоди 23-х роковин аварії на ЧАЕС. Провідні експерти з питань радіаційної безпеки, соціального та медичного захисту постраждалих унаслідок Чорнобильської катастрофи дадуть відповіді користувачам мережі інтернет на всі проблемні питання із зазначеної теми. З цією метою на весь період проведення заходу створена спеціальна електронна поштова скринька: 2009@mns.gov.ua. Відповіді публікуватимуться з періодичністю в один-два дні на офіційному сайті МНС – www.mns.gov.ua у розділі «Чорнобиль». МНС запрошує до участі в інтернет-акції представників зацікавлених органів державної влади, а також неурядових організацій.

Департамент у справах захисту населення від наслідків Чорнобильської катастрофи.

Категория: МНС информирует | Просмотров: 734 | Дата: 18-Мар-2009

О 15:00 17-го березня піротехнічною групою МНС вилучені та знешкоджені 25 мін і 1 граната часів Великої Вітчизняної війни, виявлені напередодні в урочищі Фігурівка Чугуївського району Харківщини. Всього за добу на території країни знайдені 18 вибухонебезпечних предметів часів війни: 4 артснаряди та 14 мін.

Прес-служба МНС.

Категория: МНС информирует | Просмотров: 673 | Дата: 18-Мар-2009

О 18:00 17-го березня в полі поблизу села Рачин Дубенського району Рівненщини, на газопроводі середнього тиску, діаметр якого – 400 міліметрів, через корозію металу стався порив. У результаті чого тимчасово без газопостачання залишилися місто Дубно (12200 абонентів) та 33 насeлених пункти району (4190 абонентів). Аварійно-відновлювальні роботи ведуть бригади ВАТ „Рівнегаз” у кількості 46 чоловік і 11 одиниць техніки. На місці працює опергрупа Головного облуправління МНС.

Прес-служба МНС.

Категория: МНС информирует | Просмотров: 803 | Дата: 18-Мар-2009

О 06:12 17-го березня у місті Орджонікідзе, що на Дніпропетровщині, під час пожежі в двохкімнатній квартирі на третьому поверсі п`ятиповерхівки бійці МНС на чолі зі старшим лейтенантом служби цивільного захисту Сергієм Кобзяком евакуювали з сусідніх помешкань і верхніх поверхів 7 людей. Орієнтовна причина пожежі -- коротке замкнення телевізора 2007 року випуску.

Центр пропаганди Головного управління МНС у Дніпропетровській області.

Категория: МНС информирует | Просмотров: 786 | Дата: 18-Мар-2009

Близько 18:00 16-го березня на Полтавщині, у Нових Санжарах, врятували 10-річного Олега Житника, котрий провалився під кригу на маленькому озерці шестиметрової глибини. Це зробили двоє друзів. Опісля школи хлопці зайшли до Олега і покликали гуляти. Одразу ж побігли до місцевого озера. Через глибину і холодні джерела, лід на водоймі ще тримався, проте був тонкий і дуже крихкий. Олегові набридло ганяти по берегу і він запропонував пограти у гру «хто пройде далі по озеру». Коли інші відмовилися, пішов сам. «Ми навіть не звернули на нього уваги, про щось продовжували говорити, навіть відвернулися, – згадує Едуард, при цьому жваво жестикулюючи, наче розказує сценарій бойовика, аж тут почули крик Олега. Обертаємося, а він посеред озера провалився!» Хлопці не розгубилися: Едік побіг кликати дорослих, а Олег П`явка, не чекаючи допомоги, рушив тонкою кригою до потопаючого. Підійшовши прямо до лунки, він потягнувся до хлопчика і навіть узяв його за руку, але забув про свою безпеку та теж провалився. Проте він схопився руками за кригу і вибрався на лід. Йому при цьому було страшно за Олега, той уже декілька разів пропадав під водою…
А в цей час Едуард Завалій зчинив такий галас! Першим його почув керуючий апаратом райради Віктор Моцак, будинок матері якого, де він якраз перебував, стоїть найближче до озера. Добродій мерщій схопив довгу мотузку і разом із Едиком кинувся на поміч дітям. На біду мотузка була вся у вузлах. Віктор намагався її розплу ... Читать дальше »

Категория: МНС информирует | Просмотров: 775 | Дата: 18-Мар-2009

Як повідомляє ДУ “Український центр грипу та гострих респіраторних інфекцій”, на 11 тижні у контрольних містах Центру захворюваність на грип та ГРІ становила 58644 особи, що на 18562 захворілих менше (12,2 %), ніж зафіксовано на 10 тижні поточного року. Значно зменшились протягом тижня інтенсивні показники захворюваності, які становили на 10 тижні 69,37 (на 10 тис. населення) та 60,53 (на 10 тис. населення) на 11 тижні.

Порівнюючи з минулим 2008 роком, їх величини за аналогічний період спостереження, були дещо вищими (відповідно до тижнів: 10 – 66,95 (на 10 тис.), 11 – 58,74 (на 10 тис.), тобто загальна тенденція (зниження активності епідемічного процесу грипу у контрольних містах Центру) у 2009 році збереглася. В жодному з опорних баз перевищення епідемічного порогу не зафіксовано. З загальної кількості захворілих 42,08 % становили діти віком від 0 до 14 років, більшість яких (13236) припадає на групу школярів (7-14 років).

Таким чином, протягом минулого (11) тижня відбувалося подальше зниження рівня захворюваності на грип та ГРІ, що може бути пов’язане з позитивною дією на епідемічний процес грипу підвищеною (як для цього сезону року) дією зовнішньої температури.

Проте, ще не виключене зниження температури, що може викликати активізацію вірусів грипу та зниження стійкості організму людини до їх дії. Крім того, можлива додаткова циркуляція одного (В) чи двох (В і А/Брізбе ... Читать дальше »

Категория: МОЗ информирует | Просмотров: 768 | Дата: 17-Мар-2009

Як повідомляє Департамент кадрової політики, освіти та науки, Комісія МОЗ України продовжує заслуховувати звіти директорів вищих медичних (фармацевтичних) навчальних закладів І-ІІ рівнів акредитації та закладів післядипломної освіти.

Під час заслуховування звітів директорів медичних училищ і коледжів члени комісії звертали увагу на якість підготовки студентів, стан матеріально-технічної бази навчальних закладів, працевлаштування випускників та виконання плану цільового замовлення, проведення роз`яснювальної роботи з питань імунопрофілактики, антикризові заходи, виховну роботу, вирішення соціальних проблем викладачів і студентів.

Станом на 16 березня 2009 р. заслухано 61 звіт директорів медичних училищ і коледжів з 14 регіонів України.

З метою підвищення відповідальності директорів вищих медичних (фармацевтичних) навчальних закладів І-ІІ рівнів акредитації та закладів післядипломної освіти за реалізацію пріоритетних напрямів діяльності у сфері охорони здоров’я у 2009 році, за результатами звітів буде прийматися рішення щодо доцільності продовження терміну дії чинних контрактів із затвердженням індивідуального плану керівника навчального закладу (закладу післядипломної освіти) на поточний рік.

Прес-служба МОЗ України


Категория: МОЗ информирует | Просмотров: 836 | Дата: 17-Мар-2009

Copyright Safety.at.ua © 2024