БЕЗОПАСНОСТЬ - прежде всего!
Пятница, 17-Май-2024, 6:53:03 AM
Разделы новостей
МНС информирует [80]
По материалам МНС
МОЗ информирует [14]
Новости в сфере охраны здоровья
ФСНС [7]
Фонд страхования от несчастных случаев на производстве
ГГПН [44]
Госгорпромнадзор информирует
Охрана труда [2]
Форма входа
Календарь новостей
«  Май 2024  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031
Поиск
Друзья сайта
Мини-чат
200
Наш опрос
Оцените мой сайт
Всего ответов: 20
Статистика

Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0


 

Вы вошли как Гость | Группа "Гости"Приветствую Вас Гость | RSS
Главная » Архив материалов
« 1 2 ... 10 11 12 13 14 15 »

Центральна санітарно-епідеміологічна служба МОЗ України повідомила про епідситуацію зі сказу станом на 10 липня 2008 р.

За оперативними даними з обласних СЕС України у червні-липні 2008 р. зареєстровані випадки укусів людей вовками. Зокрема, у Донецькій області постраждали 3 особи, у Харківській - 6 осіб.

Донецька область: 25-26 липня 2008 р. у с. Старогнатівка Тельманівського р-ну зареєстровано напад вовка на трьох людей. Постраждалих госпіталізовано, призначено комбінований курс антирабічних щеплень.

Харківська область: 6-7 червня 2008 р. біля с. Більшовик Первомайського району та у с. Ульянівка Кегичівського району вовк покусав 6 мешканців. Тварина була застрелена мисливцем у с. Єфремівка. Діагноз сказу у вовка підтверджено лабораторією ветекспертизи 7 липня 2008 р.

Усі постраждалі госпіталізовані і проходять комбінований курс лікування.

Інформаційно:

Сказ - гостра інфекційна хвороба з тяжким ураженням центральної нервової системи, що спричиняється вірусом. Зараження людини сказом відбувається в основному через укуси хворою твариною чи внаслідок попадання її слини на свіжі поранення, подряпини шкіри або слизових оболонок. Інфікування людини сказом відбувається здебільшого від диких хижих (вовки, лисиці- 41,4 %) чи домашніх тварин (коти - 21,8 %, собаки - 15,3 %) а також сільськогосподарських тварин ( 20,2% ).

Пр ... Читать дальше »

Категория: МОЗ информирует | Просмотров: 836 | Дата: 10-Июл-2008

 

За повідомленням Запорізької обласної санепідстанції, при лабораторному обстеженні проби води з річки Дніпро (пляж коксохімзаводу м. Запоріжжя), яка відібрана 01.07.2008 р., 5 липня виділено холерний вібріон 01 групи, біовар Eltor, серовар Ogava, авірулентна. Ідентифікація культури проведена і підтверджена 9 липня 2008 р. Українською протичумною станцією МОЗ України.

У попередні роки авірулентні культури холерного вібріону виділялися з води р. Дніпра у 2000, 2005 та 2007 роках. Згідно з наказом МОЗ України від 30.05.97 р. № 167 "Про удосконалення протихолерних заходів в Україні" при виділенні авірулентних штамів холерних вібріонів з об'єктів довкілля обмежувальні протихолерні заходи не проводяться Проте санепідстанцією області збільшена кількість точок забору води для досліджень на холеру, зокрема, щодо виявлення можливих шляхів забруднення р. Дніпра.

Представники санепідслужби закликають під час літнього відпочинку дотримуватися гігієнічних норм і правил, вживати доброякісну питну воду, помиті овочі і фрукти, не купувати харчові продукти на стихійних ринках, не вживати в'ялену або слабо посолену рибу, раки. Це допоможе запобігти захворювань на гострі кишкові інфекції.

Категория: МОЗ информирует | Просмотров: 876 | Дата: 10-Июл-2008

 
Невдовзі на Буковині розпочнеться гаряча пора жнив, а в ланку, що становить шлях потрапляння хліба до нас на стіл, окрім хліборобів та пекарів, можна впевнено докласти і ту частину роботи, яку проводять рятувальники МНС, аби зберегти хліб від вогню. Адже щороку в Україні значну кількість зернових нищать пожежі, причинами виникнення яких є необережне поводження з вогнем, порушення правил експлуатації машин та агрегатів, несправність зернозбиральної техніки, підпали, а також випалювання стерні. З метою недопущення пожеж та інших надзвичайних подій у місцях збирання, зберігання та переробки врожаю щороку проводяться заходи, спрямовані на збереження зерна. Днями у селі Оршівці Кіцманського району проведений семінар із підготовці до жнивної компанії 2008 року, в якому взяли участь представники райдержадміністрації, керівники господарств, а також фахівці Головного облуправління МНС. Розглядалося питання забезпечення пожежної безпеки під час жнив. Адже, як свідчить статистика, її стан у період підготовки та проведення жнив викликає велику тривогу. Повсякденний контроль за дотриманням правил пожбезпеки в місцях збирання та зберігання нового врожаю вкрай необхідний. Його брак призводить до пожеж на хлібних ланах і місцях зберігання врожаю. Як зазначив заступник начальника ГУМНС Сергій Рогозний, в Україні в агропромисловому комплексі жодного року не буває без утрат. Основні причини пожеж – ... Читать дальше »
Категория: МНС информирует | Просмотров: 757 | Дата: 10-Июл-2008

 
У Рівненській області 18 об’єктів літнього відпочинку та оздоровлення для населення, 13 із них безпосередньо для дітей. Тому не дивно, що з початком літніх канікул оздоровчі заклади переповнюються втомленими від шкільної напруги дітлахами. А щоб їхній відпочинок пройшов вдало та безпечно, щорічно різноманітні служби області перевіряють готовність цих установ до прийому дітей та можливість надання їм якісного відпочинку й оздоровлення. Однією з таких служб, що турбується про безпеку дітей, є Головне облуправління МНС. Співробітники МНС детально оцінюють стан усіх об’єктів, їхню готовність до прийому школярів. Проведені протягом травня цього року перевірки стану пожежної безпеки дитячих установ і баз відпочинку виявили низку суттєвих порушень чинних нормативних та законодавчих актів, що не тільки можуть спричинити виникнення пожеж, а й значно ускладнити їх гасіння та порятунок людей. В більшості оздоровчих закладів області не була проведена вогнезахисна обробка дерев’яних конструкцій горищ будівель, приміщення не в достатній кількості забезпечені сертифікованими в Україні вогнегасниками. За виявлені порушення вимог правил пожбезпеки та невиконання приписів постанов органів Державного пожежного нагляду МНС до адміністративної відповідальності притягнуті 13 посадових осіб, призупинена експлуатацію 3 приміщень та 4 дільниць електромережі, що були в пожежонебезпечному стані. За результат ... Читать дальше »
Категория: МНС информирует | Просмотров: 761 | Дата: 10-Июл-2008

 
За результатами перевірки підприємств, що виконують будівельно-монтажні роботи систем газопостачання, фахівцями теруправління Держгірпромнагляду по Сумській області виявлено 52 порушення вимог законодавчих та інших нормативно-правових актів з охорони праці та промислової безпеки, притягнуто до адміністративної відповідальності 8 посадових осіб, у тому числі – одного першого керівника, на 3 підприємствах заборонено виконання робіт з газополум’яної обробки металу.
Категория: ГГПН | Просмотров: 784 | Дата: 09-Июл-2008

 
За результатами перевірок виконання газонебезпечних робіт на підприємствах Чернігівщини, проведених фахівцями теруправління по Чернігівській області, 8 посадових осіб притягнуто до адміністративної відповідальності, на 4-х виробництвах призупинено виконання газонебезпечних робіт.
Категория: ГГПН | Просмотров: 868 | Дата: 09-Июл-2008

 
 
 
Територіальне управління Держгірпромнагляду по Закарпатській області призупинило спуск та перебування людей в підземних гірничих виробках шахти №9 ДП “Солотвинський солерудник”, крім тих, хто залучений до виконання ремонтних робіт. 
Категория: ГГПН | Просмотров: 681 | Дата: 09-Июл-2008

 
Міністр з питань надзвичайних ситуацій Володимир Шандра виступає за збільшення кількості годин викладання шкільного предмету «Основи безпеки життєдіяльності». Про це він заявив у Дніпродзержинську під час перебування на зборах-змаганнях „Школа безпеки”. «Я дуже хочу, щоб це відбулося. Я працюю над цим, працює все Міністерство. В нас існує домовленість із Міносвіти про збільшення кількості годин. Кожна дитина знатиме, що необхідно робити під час буревію, зливи, грози, техногенних катастроф», – сказав Шандра. Глава МНС також наголошує на необхідності навчити школярів самим рятувати своє життя. «Я дуже хотів би, щоб діти вчилися не для «галочки», а володіли цими знаннями, щоб вони розбиралися, як поводитися, щоб врятувати своє життя», – додав Шандра.
Категория: МНС информирует | Просмотров: 771 | Дата: 09-Июл-2008

 
Приведенням небезпечних об`єктів виробничого об`єднання "Придніпровський хімічний завод" в екологічно безпечний стан займеться урядова комісія на чолі із заступником Міністра з питань надзвичайних ситуацій Володимиром Холошею. Про це сьогодні повідомив глава відомства Володимир Шандра. Як передає кореспондент „Лігабізнесінформ”, протягом двох тижнів комісія визначатиме статус відходів, що знаходяться в дев`яти хвостосховищах "Придніпровського хімічного заводу", – радіоактивні або промислові. Після цього комісія прорахує об`єми фінансування подальших робіт. "Радіоактивні відходи утилізують для того, щоб вони не потрапили в навколишнє середовище", – сказав В.Шандра, додавши, що одне з хвостосховищ знаходиться дуже близько від Дніпра. Крім того, за словами очільника МНС, на території виробничого об`єднання "Придніпровський хімічний завод" розташовані близько 20 споруд, які необхідно розбирати або реконструювати. Раніше В.Шандра повідомив, що на Дніпропетровському закритому ВО "Придніпровський хімічний завод" існує загроза виникнення надзвичайної ситуації через незадовільні умови утримання хвостосховищ підприємства.
 
Категория: МНС информирует | Просмотров: 767 | Дата: 09-Июл-2008

 
7 липня в приміщенні прес-центру Кабінету Міністрів України відбулася прес-конференція Міністра охорони здоров’я України Василя Князевича на тему: Стратегія Уряду в напрямку подолання ВІЛ/СНІД.

Під час зустрічі з пресою глава МОЗ підкреслив, що ситуація в Україні з ВІЛ/СНІДу залишається тривожною. Сьогодні Уряд спільно з міжнародними і неурядовими організаціями докладає багато зусиль для виконання низки стратегічних зобов’язань та подолання епідемії ВІЛ-інфекції/СНІДу.

Прикладом такого партнерства є перегляд і оновлення діючої Національної програми забезпечення профілактики ВІЛ-інфекції, допомоги та лікування ВІЛ-інфікованих і хворих на СНІД на 2004-2008 рр. та затвердження Верховною Радою проекту Закону України “Про затвердження загальнодержавної програми забезпечення профілактики ВІЛ-інфекції, лікування , догляду та підтримки ВІЛ-інфікованих і хворих на СНІД на 2009 – 2013 роки”.

Міністр охорони здоров’я України акцентував увагу на фінансуванні даної проблеми і повідомив, що з державного бюджету виділяється 4 млрд. грн. на 4 роки для діагностування і лікування хворих. Крім того, важливим напрямком в роботі є співпраця з Німеччиною і Польщею для налагодження системи закупівель високовартісних лікарських препаратів та домовленості з виробниками про закупівлі медикаментів по зн ... Читать дальше »

Категория: МОЗ информирует | Просмотров: 795 | Дата: 09-Июл-2008

Copyright Safety.at.ua © 2024